Gatvės politikas užsipuolė prezidentą

Kauno politikams svarstant, ar suteikti Valdui Adamkui miesto garbės piliečio vardą, kilo diskusija, kas daugiausia daro gėdos miestui

Skandalais pagarsėjęs buvęs Kauno miesto meras, eksparlamentaras Vytautas Šustauskas vakar per savivaldybės tarybos posėdį sukėlė triukšmą.

Jis kategoriškai pasisakė prieš, kad prezidentas Valdas Adamkus taptų 21-uoju miesto Garbės piliečiu. „Už ką Adamkui suteikti Garbės piliečio vardą? Kad gimė Kaune? Kad pabėgo į Ameriką? Ir baigęs kadenciją išlėks atgal? Yra daug garsių žmonių, gimusių Kaune. Tarybos nariai balsuoja nežinodami nieko apie jį. Visi bijo. Kada ta baimė baigsis? Mes įpratę laižyti užpakalius. Taip atsitiko ir šį kartą. Labai lengvai žarstome titulus. Jau geriau Brazauskui suteikti”, – rėžė buvęs miesto lyderis.

Jis tvirtino, kad Kaunas „juk nėra Balbieriškis, miesto vardą reikia saugoti”. Tiesa, tarybos nariai vienabalsiai pasipiktino triukšmadariu, o miesto meras Arvydas Garbaravičius tiesiai pareiškė, kad toks Šustausko ir kelių jį palaikančių miestiečių elgesys daro gėdą miestui. „Adamkus net, galima sakyti, yra Kauno prezidentas, jį palaiko labai daug žmonių”, – sakė meras.

Kauno konservatorių lyderis Andrius Kupčinskas net pasiūlė Šustausko išpuolį įvertinti Etikos komisijoje.

Nurimus triukšmui miesto taryba kone vienbalsiai (išskyrus Šustauską) nutarė Adamkui suteikti miesto garbės piliečio titulą. Pasak savivaldybės Kultūros ir švietimo departamento direktoriaus Virginijaus Mažeikos, prezidento nuopelnai jo gimtajam miestui yra daugiau nei akivaizdūs. „Adamkus prisidėjo prie Prisikėlimo bažnyčios atstatymo, paspartino biologinių vandens valymo įrenginių statybą, aktyviai dalyvauja kultūriniuose renginiuose gimtajame mieste Kaune, „Aušros” gimnazijoje, bendrauja su moksleiviais, mokytojais, pasirašo ant abiturientams įteikiamų brandos atestatų, dovanoja knygas. Valdas Adamkus padovanojo Kauno miestui didžiausią – toną sveriantį – varpą”, – vardijo valdininkas.

Beje, tai ne pirmas kilęs skandalas dėl Kauno miesto Garbės piliečio vardo suteikimo. Išties didžiulis pasipiktinimas buvo kilęs dėl buvusio Lenkijos prezidento Aleksandro Kwasnevskio. 2005 metų kovą jam buvo suteiktas Kauno garbės piliečio vardas, tačiau dauguma miestiečių taip ir liko nesupratę, už kokius nuopelnus. Tuomet kalbėta, kad miesto tarybai spaudimą dėl Kwasnevskio paskelbimo 20-uoju garbės piliečiu darė Prezidentūra.

Kauno miesto garbės piliečių sąrašas pradėtas rašyti 1991 metais. Pirmasis šį titulą gavo prieškario diplomatas Juozas Urbšys. Garbingiausių piliečių sąraše taip pat yra kompozitorius Viktoras Kuprevičius, architektas Vytautas Landsbergis-Žemkalnis, meno kolekcininkas Mykolas Žilinskas, kardinolas Vincentas Sladkevičius, politikas, muzikologas Vytautas Landsbergis, diplomatas Stasys Lozoraitis (po mirties), arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, poetas Bernardas Brazdžionis, boksininkas Algirdas Šocikas, krepšininkas Arvydas Sabonis, žurnalistas Eduardas Viskanta, publicistas Liudas Dambrauskas, kunigas ir poetas Ričardas Mikutavičius (po mirties), rašytojas Juozas Grušas (po mirties), krepšinio treneris Vladas Garastas, politikas Rimantas Ruzas (po mirties), aktorė Rūta Staliliūnaitė, profesorius Juozas Blužas ir buvęs Lenkijos prezidentas Kwasnievskis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "Gatvės politikas užsipuolė prezidentą"

  1. Gerulis

    Juokdarys Šustauskas labai nusmukdė Kauno ir kauniečių autoritetą kitų piliečių akyse.Taip būna,kai į valdžią išrenkami rėksmingi ubagai iš snarglinių aludžių.

  2. Danaja

    Sakycia, patys kaunieciai kalti. Ka rinko, ta ir turi.

  3. Untokas

    Debilas lieka debilu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.