Tatuiruočių meno konvencija uostamiestyje

To dar nebuvo! Taip būtų galima pavadinti gruodžio 1 ir 2 dienomis Klaipėdos dailės parodų rūmuose vyksiantį tatuiruočių festivalį „Memel tattoo convention 2006”.

Susirinks meistrai

Pirmą kartą miesto kultūrinių renginių istorijoje ekspozicinėse meno erdvėse susirenka geriausių bei profesionaliausių Lietuvoje tatuiruočių meistrų konventas. Dvi dienas nuo 12 iki 22 valandos „kūno tapytojai” iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Telšių po Dailės parodų rūmų stogu dalinsis savo patirtimi, aptars su kolegomis profesines problemas, demonstruos žiūrovams naujausias „tatu” tendencijas bei savo amato subtilybes.

Į renginį atvykę lankytojai turėtų pasijusti lyg didelėje tatuiruočių studijoje, kur specialiai įrengtose darbo vietose („boksuose”) nuolat dirbs meistrai, pristatys savo darbų nuotraukas, eskizus, bendraus su parodos lankytojais.

Surengs konkursą

Norintieji papuošti savo kūną originaliu piešiniu galės tai padaryti festivalio metu ir iškart dalyvauti konkurse.

Meistrų atliktus darbus vertins kompetentinga komisija – bus renkamos geriausios tatuiruotės. Numatoma paskelbti dešimt skirtingų nominacijų, tarp kurių bus didžiausia bei mažiausia vyriška ir moteriška, taip pat profesionaliausiai atliktos skirtingų stilių (biomechanics, old scool, tribal, celtic) tatuiruotės.

Bus skelbiama ir pramoginė rungtis meistrams – „Art fusion”, kurios metu demonstruojamas kūrybiškumas, originalumas ir gebėjimas greitai prisitaikyti prie situacijos.

Parodos dalyviai bus vaišinami vynu, atmosferą palaikys per garso aparatūrą grojama muzika, o vakare – gyvo garso koncertas…

Specifinis, bet menas

Klaipėdos tatuiruočių konvencijos iniciatoriai nesistengia svečių vilioti efektingais šou elementais, kurie dažnai tampa panašių renginių užsienyje svarbiausiu akcentu. Renginio tikslas – supažindinti visuomenę su profesionalios ir šiuolaikinės tatuiruotės madomis ir tendencijomis, šviesti visuomenę, kelti tatuiruočių meistrų profesinį lygį, gerinti tatuiruotės įvaizdį, pateikiant ją kaip specifinę meno rūšį.

Iki šiol nedideli tatuiruotojų susibūrimai vykdavo Vilniuje, tačiau pirmasis sąskrydis, kurį jau galima vadinti konvencija, organizuojamas būtent uostamiestyje.

Kelią atvėrė jūreiviai

Įdomu, jog tatuiruočių istorijoje kelią į Europos kultūrą šiam reiškiniui atvėrė jūreiviai. Atrasdami naujas žemes, europiečiai sutiko ištatuiruotus Amerikos, Polinezijos ir Naujosios Zelandijos gyventojus. Jūreiviai ir piratai išplatino tatuiruotes Senajame pasaulyje ir paskatino tatuiravimo studijų atsiradimą uostuose.

Tatuiravimosi „mada” vėliau paplito ir diduomenės bei aristokratijos sluoksniuose, ypač Didžiojoje Britanijoje. Jai postūmį davė kai kurie įtakingi valdovai (Anglijos karalius Georgas V, Danijos karalius Fridrichas VII (1848-1863), paskutinysis Rusijos caras Nikolajus II), kelionių metu savo kūnus puošę įvairiomis tatuiruotėmis. Tokiu būdu tatuiruotė pasiekė mūsų laikus kaip meno forma.

Visi besidomintys tatuiruočių menu ar svajojantys pasidaryti tatuiruotę šį savaitgalį laukiami Klaipėdos dailės parodų rūmuose (Aukštoji g. 3). Bilieto kaina – tik 8 litai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.