Perspektyvusis komisaras išteisintas, vagies prašymas atmestas

Vakar Klaipėdos apygardos teisme išteisinamąjį nuosprendį išklausė žemesnės instancijos teisme lygtine laisvės atėmimo bausme nuteistas uostamiesčio Kriminalinės policijos komisaras. Pareigūnas ketina nedelsdamas grįžti į darbą.

Tiek 29 metų amžiaus komisaras Donatas Bieliūnas, tiek su juo į teisiamųjų suolą sėdęs 39-erių Egidijus Austys ankstesniojo teismo metu kategoriškai neigė savo kaltę.

Tačiau tąkart D. Bieliūnui už turto prievartavimą ir piktnaudžiavimą tarnyba skirti vieneri metai nelaisvės bausmę atidedant metams, E. Ausčiui už nusikaltimo organizavimą – taip pat vieneri metai už grotų bausmę atliekant įkalinimo įstaigoje.

Vakar šią bylą išnagrinėjus apeliacine tvarka Klaipėdos apygardos teismas paskelbė, kad vienu geriausiu uostamiesčio policininkų vadintas miesto VPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo tarnybos Nepilnamečių nusikalstamumo kontrolės skyriaus viršininkas D. Bieliūnas yra nekaltas.

Konstatuota, kad visi jam pareikšti kaltinimai buvo grįsti prielaidomis, bet ne įrodymais. Neva už tai, kad dirbdamas operatyvinį darbą apie tai nepranešė savo vadovams, D. Bieliūną gali nubausti tik pastarieji.

E. Ausčio skundas atmestas. Prokurorų teigimu, jis nusikaltimą organizavo ir jame dalyvavo būdamas už grotų, naudodamasis mobiliuoju telefonu. Jis yra teistas už vagystes.

Keičiasi žaidimo taisyklės

D. Bieliūnas buvo aukščiausias pareigas užimantis uostamiesčio policijos pareigūnas, ne tik įtartas nusikaltimais, bet ir nuteistas. Beje, jis iš darbo policijoje neatleistas, tik laikinai nušalintas nuo pareigų.

Vakar po išteisinamojo sprendimo jis iš karto nuvyko į uostamiesčio VPK.

„Bandysiu patekti pas VPK viršininką Benoną Ivanauską ir paklausiu, ar man reikia rytoj eiti į darbą. Iki šios dienos aš žaidžiau pagal jų taisykles, dabar jiems teks žaisti pagal mano. Specialiųjų tyrimų tarnyba tokią reklamą padarė… Kiek visa ši istorija kainavo man ir mano šeimai, tas nervų tampymas… Aštuonias dienas kameroje, kaip kokį gyvulį laikė”, – neslėpė nuoskaudos komisaras.

„Aš pripažįstu padaręs tarnybinį nusižengimą – neinformavau vadovybės, jog dirbu savo darbą. Dėl to tikriausiai bus atliekamas tarnybinis patikrinimas, gal mane pažemins pareigose. Be to, man atimta teisė dirbti su slapta informacija, tad aš negaliu dirbti operatyvinio darbo”, – teigė D. Bieliūnas.

Jis tikino su nusikaltėliais bendravęs tik norėdamas iš jų gauti informacijos.

Netikėtas sulaikymas

Kolegos D. Bieliūną sulaikė pernai rugsėjo 8-ąją. Kartu su juo sučiuptas ir 27 metų klaipėdietis Osvaldas Pilypas. Vaikinas, vėliau tapęs tik liudytoju, paėmė pinigus, o komisaras buvo netoliese.

Komisaro nemalonumų istorija prasidėjo iš Klaipėdos rajono Laistų kaime esančios UAB „V. Paulius & Associates” statybvietės dingus 40 tūkst. litų vertės technikai.

Netrukus su bendrovės vadovais susisiekė nepažįstami asmenys ir už pavogto turto grąžinimą pareikalavo 3 000 litų. Vėliau nusiderėta perpus.

Neva pinigų paimti atvažiavusį D. Bieliūną, kaip policininką, pažino apvogtą bendrovę saugojusios ir su nusikaltėliais vėliau derėtis padėjusios saugos tarnybos vadovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.