V. Lingio žudikas liks už grotų

Vieno iš dienraščio „Respublika” įkūrėjų žurnalisto Vito Lingio žudikas Igoris Achremovas nebus paleistas į laisvę.

Taip vakar nusprendė kalinio prašymą nagrinėjęs Vilniaus miesto 3-asis apylinkės teismas. I. Achremovas tokį nuosprendį dar galės apskųsti sostinės Apygardos teismui.

13 metų kalinčio žudiko prašymą nagrinėjusi teisėja Lilija Tarčevskaja nusprendė, kad buvusio „Vilniaus brigados” smogiko motyvai dėl lygtinio paleidimo nėra pakankamai pagrįsti.

Nuteistojo gynėjai aiškino, esą jis turi padėti auginti mažametį vaiką, be to, tinkamai elgėsi pataisos namuose, dalyvavo socialinės adaptacijos programoje „Antrasis šansas”, už uždirbtus 1,8 tūkst. litų nupirko šuniuką, kuris buvo padovanotas neįgaliam berniukui.

Teismo posėdžių salėje V. Lingio budelis pasakojo per nelaisvėje praleistus metus supratęs padarytą žalą kitiems žmonėms, savo artimiesiems, todėl išėjęs į laisvę jis neva norėtų pabandyti ją atlygtini.

Nuteistojo argumentų klausėsi jo brolis Olegas Zajančkovskis, Kaliningrado srityje, Sovetske, gyvenanti žmona Natalija Kostiukova, su kuria žudikas susituokė įkalinimo įstaigoje, bei tėvas Fiodoras Achremovas.

Prokurorai pabrėžė, kad V. Lingio žudiko prašymo negalima patenkinti, nes šis nubaustas už tyčinį nužudymą bei dalyvavo nusikalstamo susivienijimo „Vilniaus brigada” veikloje, apie kurią daug rašė nušautasis žurnalistas.

Advokatams nepavyko įrodyti, kad tarp I. Achremovo ir jo sūnaus, žmonos yra užsimezgęs stiprus socialinis ryšys bei pritrūko argumentuoto pasiryžimo, vizijos, kaip laisvėje išlaikyti savo vaiką.

V. Lingys buvo nužudytas 1993-ųjų spalio 12 dieną anuometinio „Vilniaus brigados” lyderio Boriso Dekanidzės, kuriam 1994 metais buvo paskirta ir įvykdyta mirties bausmė sušaudant, užsakymu.

Nusikalstamo susivienijimo smogikui I. Achremovui iš pradžių buvo paskirta bausmė kalėti iki gyvos galvos, tačiau 2004 metais Aukščiausiasis Teismas bausmę sušvelnino iki 25 metų. Žurnalisto žudikui kalėti liko 11 metų ir 10 mėnesių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "V. Lingio žudikas liks už grotų"

  1. nesvarbu

    jus apie savo kaima parasykit *** *** *** proto Ringaudai yra kurortas :))~~ ir dejau .. 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.