Nekilnojamojo turto mokesčio lengvatos – ne visiems

Vakar uostamiesčio politikai vieningai pasisakė už nekilnojamojo turto mokesčių lengvatų suteikimą senamiestyje įsikūrusiems verslininkams.

Tačiau šis sprendimas palies toli gražu ne visus. Į lengvatas galės pretenduoti tik savo valdomų pastatų stogus ir fasadus kompleksiškai tvarkantys verslininkai. Nustatytas ir jiems taikysimos lengvatos dydis – 30 proc. nuo 2005 m. sausio 1 dienos atliktų kompleksinio pastato fasado ar stogo tvarkymo darbų vertės, bet ne daugiau kaip už trejus metus deklaruotinos nekilnojamojo turto mokesčio sumos. Papildoma sąlygos – už visus atliktus darbus privalo būti sumokėta bei pateikti tai įrodantys dokumentai. Į lengvata negalės pretenduoti tie fiziniai ir juridiniai asmenys, kuriems per pastaruosius trejus metus jau buvo suteikta Savivaldybės finansinė parama. Nekilnojamojo turto mokesčio lengvata taip pat nebus taikoma tuo atveju, jei pastate vykdoma licencijuota veikla: gėrimų, tabako gamyba, didmeninė bei mažmeninė prekyba svaigiaisiais gėrimais, alumi bei tabako gaminiais (išskyrus viešojo maitinimo įstaigas), tai pat organizuojami azartiniai lošimai ir lažybos.

Kur kas labiau pasisekė besiverčiantiesiems dailiaisiais menais, taip pat amatininkų dirbinių krautuvėlių, antikvariatų, fotografijos ir meno galerijų, knygynų savininkams. Jiems nekilnojamojo turto mokesčio apskritai mokėti nereikės, jei jie šia veikla užsiima bent vienerius metus.

Pasak Savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėjos Aldonos Špučienės, šio sprendimo tikslas – gaivinti senamiestį, skatinti jame verslo plėtrą. Jei ateityje paaiškės, kad lengvatų taikymas lauktų rezultatų nedavė, jos būsiančios panaikintos.

Kartu buvo patvirtinti ir minėtųjų lengvatų teikimo tvarkos aprašai. Jie bei pats sprendimo projektas bus paskelbti miesto spaudoje.

Verslininkų pateiktus prašymus nagrinės speciali komisija. Kiekvienu konkrečiu atveju dėl lengvatos suteikimo turės būti priimtas atskiras miesto Tarybos sprendimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.