Kauno arena sulaukė renginių operatoriaus

Prie prancūzų ir Kauno „Žalgirio” klubo sudaryto konsorciumo prisijungė JAV registruotos kompanijos SMG Europos padalinys

Kauno „Žalgirio” klubas kartu su Prancūzijos kompanija „Bouygues Batiment International” vakar paskelbė, kad pasirašytas memorandumas su Nemuno saloje planuojamos statyti arenos renginių operatoriumi. Juo tapo tarptautinė kompanija „SMG Europe”.

Dar gegužę pastarosios kompanijos atstovai susitiko su Kauno vadovais, tačiau vėliau apie konkrečius susitarimus kalbėta nebuvo.

Dalyvavo rengiant projektą

SMG dirba didžiausiose Europos ir Šiaurės Amerikos arenose, tad šios kompanijos noras tapti Kauno arenos operatoriumi yra mūsų projekto įvertinimas.

Manome, jog tarptautinės kompanijos patirtis bei galimybės užtikrins Kauno arenoje aukščiausią renginių bei žiūrovų aptarnavimo kokybę”, – sakė Kauno „Žalgirio” krepšinio klubo viceprezidentas Gediminas Navikauskas.

Iki šiol prancūzai ir „Žalgirio” atstovai viešai neįvardijo operatoriaus. Tiesiog buvo užsiminta, kad vyksta derybos. Vakar patvirtinta, kad atsižvelgiant į SMG atstovų rekomendacijas buvo pakoreguotas ir Nemuno salos arenos projektas.

„Patobulintas arenos interjeras. Sutrumpinti artistų išėjimai į sceną, saugumo sumetimais projektuotojai turėjo atsisakyti įvairių kampų, siaurų praėjimų. Buvo skaičiuojamas net laiptų pakopų aukštis, jų skaičius. Visa tai daryta tam, kad žiūrovai Kauno arenoje jaustųsi maksimaliai komfortiškai”, – teigė G.Navikauskas.

Dirba įvairiose šalyse

1977 metais JAV įsteigta bendrovė SMG šiuo metu valdo 184 sporto ir renginių arenas, stadionus, konferencijų ir parodų centrus Šiaurės Amerikoje bei Europoje. Juose kasmet apsilanko apie 50 milijonų žmonių. Europoje ši kompanija dirba 8 arenose. Ji valdo didžiausią Senajame žemyne uždarą areną „Manchester Evening News Arena”, talpinančią 20 tūkstančių žiūrovų. Didžiojoje Britanijoje „SMG Europe” taip pat yra „Bridgewater Hall” (Mančesteris), „Metro Radio Arena” (Niukastlis), „The Journal Tyne Theatre” (Niukastlis) ir „Odyssey Arena” (Belfastas) operatorius.

Besiplečianti kompanija dirba Vokietijoje ir Norvegijoje.

Verslo planas baigiamas rengti

„Apie memorandumo su operatoriumi projektą girdime jau seniai. Dabar galime tik pasidžiaugti, kad jis pagaliau pasirašytas. Kiek teko girdėti iš prancūzų, „SMG” šiek tiek nerimą kėlė Kauno valdžioje kilę ginčai. Jie baiminosi, kad net pasirašę sutartį vėliau gali būti išeliminuoti”, – teigė Kauno sporto rūmų koordinatorius Kęstutis Kriščiūnas. Jo teigimu, pasirašę sutartį su operatoriumi, artimiausiu metu prancūzai turėtų pateikti ir verslo planą. „Šis memorandumas reiškia, kad konsorciumo dalyviai jau baigė skaičiuoti, kiek arenoje planuojama surengti koncertų, kiek varžybų. Nuo to priklausys ir koncesijos mokestis. Savivaldybei ypač svarbu, kad arena nebūtų nuostolinga. Tam ir reikalingas tarptautinis operatorius”, – tvirtino K.Kriščiūnas. Vakar į Lietuvą atskrido Prancūzijos kompanijos derybininkai, kurie šiandien žada toliau derinti koncesijos sutarties nuostatas.

Pagal grafiką sporto rūmų statyba Nemuno saloje turėtų prasidėti kitais metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.