„Barakų” sutvarkymas patikėtas studentams

Visuomenės sveikatos specialistų verdiktas Klaipėdos universiteto (KU) bendrabučiams susijęs ne vien su apgailėtina pačių pastatų, jų apdailos bei „patogumų” būkle. Šitokiomis sąlygomis gyvenantys studentai elgiasi atitinkamai – laiku neišneša šiukšlių ir traukia dūmą koridoriuose.

„Studenčiokas” jau rašė, kad po Klaipėdos visuomenės sveikatos centro (KVSC) atlikto patikrinimo Taikos pr. ir Malūnininkų g. esantiems bendrabučiams gresia uždarymas.

Taikos pr. 30 esančiam liūdnai pagarsėjusiam studentų bendrabučiui dėl itin prastos būklės uždarymas gresia pirmiausia – čia sanitarinius bei higienos pažeidimus reikalaujama likviduoti iki gruodžio 14 d.

Kaip teigia KVSC visuomenės saugos specialistė Asta Šlepetienė, KU bendrabučių patikrinimas buvo atliktas tam, kad universiteto vadovybė ir bendrabučių administracija atsakingiau pažiūrėtų į studentų gyvenimo ir higienos sąlygas.

„Mes siekiame, kad pirmiausia patys studentai pradėtų tvarkytis savo kambariuose ir sanitariniuose mazguose; valytojos turi gerai atlikti savo darbą. Be to, turi būti atskiros patalpos rūkantiesiems”, – „Studenčiokui” sakė A. Šlepetienė.

Prioritetas – užsieniečiams

Po patikrinimo bent kosmetinio remonto darbai „barake” Taikos pr. 30 pagaliau pajudės iš mirties taško. „Yra nupirkta medžiagų smulkiam remontui, tad bendromis mūsų darbuotojų ir studentų pastangomis darbai prasidės”, – žadėjo KU ūkio dalies direktorius Aleksandras Urbonavičius. Tačiau ar tai nors kiek pagerins susidariusią situaciją, mažai įtikima – laiko likviduoti pažeidimus liko visai mažai.

„Mes studentus bandome įtikinti, kad jie laikytųsi švaros ir tvarkos savo kambariuose, tačiau ne vien jie kalti dėl tokios padėties. Kalta ir vyriausybė, neatsižvelgianti į KU bendrabučių problemas”, – kalbėjo Taikos pr. „barako” pirmininkas Marius Lukošius.

KU infrastruktūros prorektorius Adolfas Brėskis teigė šiuo metu negalintis niekuo padėti. „Dabar investuoti tūkstančius litų į Taikos pr. bendrabučio remontą būtų paprasčiausias pinigų išmetimas. Čia net už 100 tūkst. Lt nieko nepadarysi. Iš tų garsiųjų 40 mln. Lt šiemtet KU gavo vos 370 tūkst. Lt, kuriuos mes baigiam panaudoti Statybininkų pr. bendrabučio langų pakeitimui. Likome šokiruoti, kai sužinojome, kad kitamet vietoj planuotų 1,3 mln. Lt bendrabučių renovacijai gausime tik 109 tūkst. Lt”, – stebėjosi prorektorius.

Paklaustas, ar pirmiausia lėšos skiriamos Statybininkų pr. bendrabučiui tik todėl, kad čia gyvena užsieniečiai, Adolfas Brėskis buvo konkretus.

„O kaip jūs galvojate? Juk mūsų studentai užsienio universitetų bendrabučiuose gyvena gerai, tad mes taip pat privalome užtikrinti geresnes gyvenimo sąlygas užsieniečiams. Be to, jie už gyvenimą bendrabutyje moka daugiau nei paprasti studentai”, – neslėpė A. Brėskis.

„Rūkome ir rūkysime”

Situacija grėsminga ir Malūnininkų g. esančiame bendrabutyje, kuriam taip pat gresia uždarymas. Tiesa, čia KVSC pažeidimus reikalavo likviduoti iki gruodžio 22 d. „Laukia Kalėdinė dovanėlė”, – lūdnai juokauja gyventojai.

„Didžiausia problema, su kuria sunkiai sekasi kovoti, yra studentų rūkymas koridoriuose. Be to, reikalaujame, kad būtinai kasdien išsineštų šiukšles ir palaikytų švarą savo kambariuose ir sanitariniuose mazguose”, – pagrindines problemas vardijo bendrabučio administratorė Aida Milinauskienė.

Deja, esama studentų, kurie nelinkę įsiklausyti į admninistracijos prašymus laikytis tvarkos. „Studentai rūko ir rūkys. Eiti rūkyti į balkoną ir šitaip persišaldyti tikrai nesiruošiu”, – reikalavimu nerūkyti koridoruose piktinosi „barako” gyventoja Monika.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "„Barakų” sutvarkymas patikėtas studentams"

  1. ema

    Sveiki, noreciau nesutikti su Malunininku g.4 bendrabucio vedejos nuomone, nemanau kad didziausia problema yra tame, kad studentai ruko koliduriuose, neissinesa siuksliu, ar gi nuo to devisi langai, atsiranda juose plysiai, krenta tinkas, devisi santechnika ir elektros instaliacija, dusuose nesimato plyteliu už purvo,manau problema yra visai kitur..kodel lengviausia viska versti studentams?Gal reiketu nors karta pasiziureti i savo klaidas? Ir kodel bendrabucio gyvenimu susirupinta tik dabar, kodel anksciau nieks nieko netvarke,ka? Kur yra zadetos naujos lovos, stalai, kedes? kodel musu bendrabucio vedeja tik zada, bet nieko nedaro? Idomu kokiu keliu plaukia musu pinigai?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.