IT specialistai ir entuziastai bus mokomi etiško hakingo technikų

Šiandien IT saugumo sprendimų platintoja „Hermitage Solutions” kartu su IT saugumo informacijos tinklapiu „Zone-H” pradeda etiško hakingo seminarų „Hands on Hacking Unlimited” ciklą. Tai pirmieji IT profesionalams ir entuziastams skirti tokio pobūdžio kursai, kurių dalyviai bus ne tik išsamiai supažindinami su hakingu, kitaip – sistemų nagrinėjimu, bei jo IT saugumui keliamais pavojais, bet ir mokami suprasti hakerių mąstymą, jų naudojamas hakingo ir apsaugos technikas.
„Yra daugybė būdų kovoti su šiandien daugeliui įmonių iškylančiomis IT sistemų saugumo problemomis. Be abejo, vienas efektyviausių tokių problemų sprendimo būdų – pagrindinių hakingo principų išmanymas. Tik suprasdamas, kaip mąsto ir elgiasi hakeris, kokias technikas ir metodikas naudoja, IT specialistas galės užtikrinti sistemų saugumą ir užkirsti kelią galimiems pažeidimams”, – sako seminarus organizuojančios IT įmonės „Hermitage Solutions” direktorius Paulius Čeponis.
Pasak jo, „Hands on Hacking Unlimited” seminarai skirti IT profesionalams, saugumo ekspertams, tinklo administratoriams bei entuziastams, kurie nori suprasti, kas iš tikro vyksta, kai vykdoma hakerių ataka ir kokiais kompiuterių tinklų pažeidžiamumais jų metu pasinaudojama.
„Šių metų rudenį pradėję veiklą Lietuvoje ir šalies įmonėms siūlydami išskirtinai IT saugumo sprendimus, siekiame, kad įmonėse dirbantys specialistai ne tik suprastų, kokios grėsmės šiandien kylą IT saugumui, bet ir mokėtų nuo jų apsisaugoti naudodamiesi pažangiausiomis IT saugumo programomis”, – sakė P. Čeponis.
Jo teigimu, seminaro lektoriai efektyviai ir išsamiai aptars saugumo klausimus, didžiausią dėmesį skirdami tinklo pažeidžiamumo problemoms ir nuodugniai problematiškiausių sričių analizei. Be to, seminaro metu bus modeliuojamos realios situacijos bei ieškoma efektyviausių būdų, kaip apsisaugoti nuo pavojų, gręsiančių IT saugumui.
Seminarus ves Tonu Samuel, vyriausiasis IT saugumo analitikas, ilgalaikis IT saugumo informacijos tinklapio „Zone-H” mokytojas, daugelio pranešimų saugumo tema autorius. Antrasis lektorius – Uldis Mikelsons, interneto saugumo specialistas, vienas iš pagrindinių „Zone-H” tarptautinės apmokymų grupės narių. Seminarai „Hands on Hacking Unlimited” vyks iki š.m. gruodžio 1 d .

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.