Pusė klaipėdiečių dar nežino, už ką balsuos savivaldos rinkimuose

Prieš artėjančius savivaldos rinkimus Klaipėdos apskrities visuomenės tyrimų bendrovė spalio mėnesį atliko uostamiesčio gyventojų apklausą. Daug klaipėdiečių dar nežino, už ką balsuotų.

Beveik 40 proc. apklaustų klaipėdiečių tvirtina, jog per pastaruosius trejus metus jų gyvenimas pagerėjo. Maždaug tiek pat (42,97 proc.) teigia, kad jų gyvenimas mieste nepasikeitė, ir 11,49 proc. mano, kad gyventi Klaipėdoje tapo blogiau.

Ypač palankiai vertinami pokyčiai miesto tvarkymo bei viešojo transporto srityse – gerai šiuos pokyčius įvertino atitinkamai 64 ir 54 proc. klaipėdiečių.

Teigiamo gyventojų vertinimo susilaukė ir Klaipėdos miesto savivaldybės darbas – daugiau nei du trečdaliai (72,11 proc.) savivaldybės darbu patenkinti. 21,51 proc. neišsakė savo vertinimo ir tik 6,38 proc. respondentų savivaldos darbą įvertino neigiamai.

Atsakydami į klausimą „Už kurią partiją balsuosite Klaipėdos miesto savivaldybės rinkimuose?”, apklausos dalyviai daugiausia balsų skyrė Liberalų ir centro sąjungai – 16,63 proc. Už konservatorius balsuotų 6,9 proc. rinkėjų, už Lietuvos liberalų sąjūdį – 3,85 proc., socialdemokratus – 3,04 proc. Kitos partijos surinko mažiau nei po 2,0 proc. balsų. Tačiau neapsisprendusių, už ką balsuotų, yra net 55,58 proc. klaipėdiečių.

Pagrindinis kriterijus renkantis naują valdžią yra asmenybės – taip teigia 47,0 proc. apklaustųjų. Pagal darbus (veiklą) valdžią rinktųsi 22,6 proc. klaipėdiečių.

Pretendentų į mero postus sąraše absoliučiu lyderiu įvardintas dabartinis Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius – jį palaiko net 60,81 proc. apklausos dalyvių. Artimiausias jo varžovas dėl mero posto Eugenijus Gentvilas surinko 12,12 proc. balsų, o kiti pretendentai – V.Stankevičius, N.Puteikis, A.Bosas, V.Greičiūnas – negautų nė po 2 proc. rinkėjų balsų. Beje, net 47,57 proc. klaipėdiečių netiki, kad E.Gentvilas iškeistų Europos parlamentaro postą į Klaipėdos mero kėdę.

Apklausoje dalyvavo 505 Klaipėdos gyventojai nuo 18 metų amžiaus. Apklausa buvo vykdoma paskirsčius miestą į tris zonas – šiaurinę (32,31 proc. respondentų), centrinę (28,83 proc.) ir pietinę (38,85 proc.).

88,02 proc. apklaustųjų buvo lietuviai ir 11,98 proc. – rusų tautybės klaipėdiečiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.