Neliko bilietų į Lietuvą

Užsienyje uždarbiaujantiems klaipėdiečiams teks pasukti galvas, kaip per Kalėdas sugrįžti į namus.

Jau išpirkti visi bilietai į keltus, plukdančius iš Skandinavijos. Anglijoje ir Airijoje dirbantiesiems parskristi į Lietuvą liko tik brangiausi bilietai.

Keltuose vietų nėra

Turizmo agentūrose šiemet kaip niekada anksti prasidėjo kalėdinių bilietų pirkimo vajus.

Per Kalėdų laikotarpį, gruodžio 15-24 dienomis, dažniausiai į Lietuvą taiko sugrįžti užsienyje – Skandinavijoje, Anglijoje ir Airijoje – dirbantys ar besimokantys žmonės.

Šiuo metu nusipirkti bilietą grįžti Kalėdoms keltu iš Švedijos Karlshamno į Klaipėdą jau neįmanoma.

„Šio populiariausio reiso bilietai baigėsi dar prieš mėnesį. Nors keltai šiuo reisu kursuoja net šešis kartus per savaitę”, – sakė agentūros „Krantas Travel” kelionių konsultantė Raimonda Nemcevičienė.

Keltu, kursuojančiu tarp Klaipėdos ir Karlshamo, dažniausiai vyksta Skandinavijoje, daugiausiai Norvegijoje, uždarbiaujantys Lietuvos piliečiai.

Siūlo rinktis Lenkiją

Automobiliu nebeįmanoma patekti ir į keltus, plaukiančius iš kitų Švedijos uostų Nyneshamno, taip pat Karlshamno į Ventspilį (Latvija).

Sudėtinga gauti bilietų ir į keltus iš Švedijos, Suomijos į Estijos uostus ar į Rygą.

Agentūros dar gali pasiūlyti nebent grįžti keltais į Lietuvą gruodžio pradžioje arba rinktis keltus per Vokietiją ar Lenkiją.

Trūksta lėktuvų bilietų

Gauti lėktuvų bilietų grįžimui į Lietuvą Kalėdoms iš Dublino ar Londono taip pat sudėtinga. Labiausiai laimėjo tie, kurie bilietus įsigijo prieš 7-8 mėnesius.

Tada internetu dar buvo galima gauti bilietų tokiems reisams net už 200 ar 300 litų.

Prieš pusę metų užsisakiusieji bilietus iš Londono ar Dublino mokėjo jau po 500 ar 600 litų.

Dabar už tokius skrydžius keleiviai moka po tūkstantį ir daugiau litų. Bilietų trūksta net organizavus papildomus skrydžius.

Autobusų bus daugiau

„Lietuviai šiemet kaip niekad anksti susirūpino bilietais grįžti namo švęsti Kalėdas, – sakė kompanijos „Eurolines Baltic International” kelionių vadybininkė Inga Bušauskienė. – Pirmieji bilietai pirkti dar vasario mėnesį, daug išpirkta ir vasarą”.

Kompanijų, rengiančių reguliariuosius autobusų reisus po Europą ir Skandinaviją, atstovai žadėjo papildomų autobusų populiariausiais maršrutais, tačiau planuojantiems kelionę laukti iki pat Kalėdų nepatartina.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.