„Dangus-2” ir be TV3 eterio žada žibėti

Kai muzikinio realybės šou „Kelias į žvaigždes-2” rengėjai jau pateikė įpusėjusio projekto skaičius – kiek surengta pamokų, suorganizuota koncertų ir pan. – bei pirmuosius rezultatus – kompaktinę plokštelę – TV žiūrovus pasiekė žinia, jog po Naujųjų metų „Tango” TV eteryje startuoja „Dangus”.

TV3 išplatintas pranešimas spaudai apie antrojo „Dangaus” įžiebimą nustebino ne vieną muzikinio realybės šou mėgėją.

Šio televizinio sezono pradžioje daugelis tikėjosi, kad „Dangus” kaip ir pernai konkuruos su LNK muzikiniu realybės šou „Kelias į žvaigždes-2”. Deja, šį rudenį, žurnalistų klausinėjami apie projektą, TV3 atstovai tik purtė galvas – ne ne, „Dangaus” nebus. Tačiau nepaliovė mįslingai šypsotis – gal ateity.

Netruko pasklisti gandai, kad TV3 išsigando LNK konkurencijos, o pernykščio „Dangaus” reitingai nepatenkino televizijos vadovų lūkesčių. Dabar sulaukę, kol baigsis „Kelias į žvaigždes-2”, „Dangaus” rengėjai į „Tango” TV eterį pagaliau „išmeta” savo produktą.

Žada pernykštį reginį

Paklausta apie gandus, TV3 atstovė spaudai Rima Olberkytė-Stankus suskubo juos paneigti: „Šie gandai – nesąmonė. Nepamirškite, jog pernai mes buvome pirmieji, pradėję rengti realybės šou „Dangus”.

Neišklausęs klausimo iki galo, kodėl „Dangus” startuoja tik po Naujųjų metų, projekto prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas komentavo: „Kiekvienam projektui yra savas laikas. Kas pasakė, kad realybės šou reikia organizuoti rudenį? Esmė – ne laikas.”

Pasak R. Olberkytės-Stankaus, „Dangus” – labiausiai vykęs TV3 realybės šou. „Šis projektas gali lygintis su „Išsipildymo akcija”, „Lietuvos garbe”. Ir šiemet į jį investuosime nemažai lėšų – reikia, kad „Dangus-2″ savo profesionalumu prilygtų pernykščiam, todėl ir ruošėmės jam pusę metų.”

Kol kas anksti dvejoti ir spręsti, koks bus TV3 muzikinis realybės šou, kurį televizijos vadovai išstūmė iš pagrindinės televizijos eterio. Atstovės spaudai teigimu, toks požiūris klaidingas.

„Po Naujųjų metų TV3 eteryje startuoja daug naujų projektų. Apsvarstę nusprendėme, kad skirti 30-35 minutes tokiam realybės šou kaip „Dangus” neužtenka. Tuo tarpu šį sezoną ypač pasikeitusi ir savo pozicijas sustiprinusi „Tango” TV (joje sukasi daug naujų projektų – „Tango vaizdas”, „Mados reidas”, Rusijos realybės šou „Namas-2″) šiam realybės šou gali skirti pakankamai daug eterio laiko.”

Prodiuseris S. Urbonavičius-Samas minėjo, jog „Dangaus-2” virtuvę žiūrovai matys net tris kartus per dieną.

Neprotingas žingsnis

Pernykštis „Dangus” būsimus savo žiūrovus viliojo tokiomis rengėjų pavardėmis kaip Andrius Mamontovas, Vytautas Šapranauskas, prodiuseriai Justas Mamontovas ir Giedrius Klimkevičius. Deja, nė vienas iš išvardytųjų prie šių metų muzikinio realybės šou neprisideda.

„Praėjusiais metais mes padarėme pavyzdinį realybės šou, – sakė vienas pagrindinių praėjusių metų „Dangaus” kūrėjų, prodiuseris G. Klimkevičius. – Tiesa, vieniems jis patiko, kitiems ne, bet įvertintas buvo labai gerai. Todėl šiemet gerai užsirekomendavusį projektą daryti ne pagrindinės televizijos eteryje, manau, yra neprotinga”.

Pašnekovo įsitikinimu, projektas turėtų augti. „Dabar, perkėlus jį į kitą kanalą, manau, kad jis gali sunykti. Taip, kaip jis organizuojamas dabar, vargu bau ar bus geresnis už pernykštį. O juk šou turėtų plėtotis, keistis iš esmės, nes atsiranda naujos muzikinės mados, naujos tendencijos.”

Turi rūpėti muzikinė karjera

Šiemet organizaciniai „Dangaus” reikalai atiteko į vienas prodiuserinės kompanijos „TV manija”, kuriai ir vadovauja S. Urbonavičius-Samas, rankas. Pernai prie projekto dirbo jungtinės pajėgos.

„Šiųmetis „Dangus” tikrai nebus žemesnio lygio nei pernykštis, – tikino prodiuseris. – Atsižvelgėm į visas praėjusių metų klaidas, įvertinom gerus dalykus. Tačiau šis projektas bus šiek tiek kitoks. Juk negalime daryti tokio paties.”

Tačiau detalizuoti, ką žiūrovai pamatys po Naujųjų „Tango” TV eteryje, pašnekovas atsisakė. „Skirsis tik kovos būdas ir forma. Jauniesiems talentams bus suteikta kur kas daugiau laisvės ir atsakomybės priimant esminius, šou eigą nulemsiančius sprendimus.”

Pirmojo „Dangaus” nugalėtoja Rasa Bubulytė, laimėjusi realybės šou, krimsti muzikos mokslų metams išvažiavo į prestižinį sero Polo Makartnio scenos menų institutą Liverpulyje. Deja, koks laimėjimas laukia „Dangaus-2” nugalėtojo, S. Urbonavičius-Samas neatskleidė. „Į „Dangų reikia ateiti ne dėl prizo, – piktai dėstė pašnekovas. – Mums reikia motyvuotų žmonių, kurie nori daryti muzikinę karjerą, o ne laimėti prizą.”

Atrankos ir anketos

Visi jaunuoliai, susidomėję atranka į realybės šou „Dangus-2”, jau artimiausiu metu spaudoje bei internete turėtų rasti atrankos anketas. „Jas užpildžius bus galima siųsti ir paštu, ir internetu”, – sakė prodiuseris.

Gruodžio viduryje atrinkti apie 20 šou dalyvių realybės šou organizatoriai važiuos į visus didžiuosius šalies miestus: Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Šiaulius. Į šias atrankas, prodiuserio teigimu, žmonės galės ateiti ir neužpildę anketų.

Nuo praėjusio šeštadienio „Tango” TV žiūrovai gali matyti praėjusių metų muzikinio realybės šou „Dangus” savaitės finalus. Koncertai, transliuojami kiekvieną šeštadienio vakarą, bus rodomi iki sausio 27 dienos. Taip pat bus galima išgirsti ir pačių „Dangaus” dalyvių prisiminimus, komentarus, tuo metu slėptas aistras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , .

4 atsiliepimai į "„Dangus-2” ir be TV3 eterio žada žibėti"

  1. 8888

    O bus kazin pranesta kur atranka bus ?

  2. Dj

    Ej chebra gal kur nors girdejot, kada vyks „Dangaus – 2” atranka Siauliuose?
    Aciu…

  3. dj

    Nu nx, gaidys paskutinis tas „Dangus-2”. Vapsie vel paims i Dangu duchus nemokancius dainuoti.!!! As asmeniskai esu lb pasipiktines Dangaus-2 ziuri. Ka ten veikia SAMAS? Ka tas sudelis ismano apie muzika? M.Mikutavičius? Ka jis irgi achujenas dainininkas? Ka veike Ruokis? Tas vapsie didelis s… yra. Vienas zmogus kuris suprato apie muzika is komisijos, buvo tik Valerka…
    Kur buvo tokie zmones kaip Januska? Didziulis? E.Dzenings? Ka? Zodziu gavosi didelis sudas…

  4. mantelis

    nesamones 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.