Suskystintų dujų prekybai – nauji reikalavimai

Nuo kitų metų sausio 1-osios didmeninė ir mažmeninė prekyba komunalinėmis buitinėmis suskystintomis naftos dujomis bus leidžiama tik gavus savivaldybių išduodamus prekybos leidimus.

Nauji prekybos reikalavimai nustatyti Ūkio ministerijos parengtose Suskystintų naftos dujų prekybos taisyklėse.

„Iki šiol prekybos buičiai ar verslui skirtais dujų balionais ir nefasuotomis dujomis nereglamentavo jokios taisyklės. Dauguma pardavėjų nepakankamai rūpinosi dujų balionų techninės priežiūros ir saugaus naudojimo reikalavimais, todėl periodiškai išgirsdavome apie nelaimingus atsitikimus. Naujosios taisyklės dujų pardavėjus įpareigos prisiimti didesnę atsakomybę už parduodamų produktų kokybę ir tolesnę jų priežiūrą, o vartotojams tai suteiks daugiau saugumo”, – tvirtina Ūkio ministerijos Energetikos išteklių departamento Naftos skyriaus vedėjas Robertas Tamošiūnas.

Pagal naująją tvarką suskystintų dujų pardavėjai turės operatyviai reaguoti į vartotojų pranešimus ir pašalinti dujų nutekėjimą ar gedimą, esantį dujų balione. Pardavėjas taip pat įpareigojamas konsultuoti pirkėją dėl dujų kokybės, pristatymo, prijungimo, saugaus balionų eksploatavimo, techninės priežiūros, balionų keitimo, laikymo, remonto, įkainių ir kitais klausimais. Kartu bus griežčiau kontroliuojami parduodamų balionų ženklinimas ir registracija, dujų kokybės parametrai, kiti prekybos reikalavimai.

Sprendimą išduoti ar atsisakyti išduoti leidimą verstis didmenine ar mažmenine prekyba suskystintomis naftos dujomis savivaldybės turės priimti per 30 dienų nuo prašymo gavimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.