M. Timinskas: „Mes pasiekėme dugną, dabar lieka tik kilti aukštyn”

Valensijos „Pamesa” krepšinio komandai, kuriai atstovauja buvęs Kauno „Žalgirio” kapitonas Mindaugas Timinskas, Ispanijos pirmenybėse vis nepavyksta atrasti kelio į pergales.

„Pamesa” per vasarą pakeitė daugiau nei pusę žaidėjų, o spalio pabaigoje prie komandos vairo stojo naujas vyriausiasis treneris Fotis Kacirakis, tačiau Ispanijos čempionate Valensijos ekipa per devynis turus iškovojo tik tris pergales ir turnyro lentelėje užima šešioliktą vietą.

Elta teiravosi M. Timinsko, kokios priežastys nulėmė prastą sezono startą, kaip jis vertina mūsų šalies komandų žaidimą, Lietuvos rinktinės problemas.

Ispanijoje žaidžiate jau ne pirmus metus. Kuo ši šalis krepšinio atžvilgiu skiriasi nuo kitų valstybių, kuriose teko rungtyniauti?

Ispanijos krepšinio lyga puikiai organizuota, įkurta Žaidėjų sąjunga, kuri jais rūpinasi. Be to, Ispanijos lyga yra stipriausia Europoje, krepšinis tampa vis populiaresnis, daugelis krepšininkų rungtyniauja NBA ir turi galimybių tobulėti.

Praėjusį sezoną iki Naujųjų metų Valensijos ekipa buvo tarp pirmaujančių šalies pirmenybėse, tačiau antrojoje sezono pusėje rezultatai suprastėjo ir komandai nepavyko patekti į atkrintamąsias varžybas. Panašu, kad „Pamesa” komandai ir šį sezoną kol kas nesiseka atrasti savo žaidimo. Kokios prasto starto priežastys?

Tiesa, žaidimo kol kas neatrandame, tačiau ieškome. Vasarą atvyko daug naujų žaidėjų, neseniai komandai pradėjo vadovauti naujas vyriausiasis treneris ir dar nesiseka rasti bendros kalbos aikštelėje. Kol susižaisime, praeis nemažai laiko. Nereikia laukti iš mūsų stebuklų. Mes pasiekėme dugną, dabar lieka tik kilti aukštyn.

Ar susitinkate su kitais Ispanijoje žaidžiančiais lietuviais?

Pernai mačiau Donatą Slaniną ir Dainių Šalengą, šiemet susitikom su Virginijumi Praškevičiumi. Susitikti ne krepšinio aikštelėje nepavyksta dėl didelių atstumų ir įtempto treniruočių grafiko.

Ar domitės, kaip sekasi Lietuvos komandoms Europos klubų varžybose?

Taip, seku visų Lietuvos komandų pasirodymą, aišku, domiuosi, kaip sekasi Kauno „Žalgiriui”. Mačiau jų rungtynes su Barselonos ekipa, man patiko, kaip jie žaidė. Manau, kad pernykštis Vilniaus „Lietuvos ryto” debiutas Eurolygoje nustebino ne tik mane, bet ir visą Europą. Jie puikiai rungtyniavo ir sugebėjo patekti į TOP-16 varžybas. Abi Lietuvos komandos praėjusį Eurolygos sezoną sužaidė labai stipriai.

Ko, Jūsų manymu, pritrūko „Žalgiriui”, kad praėjusį sezoną užkoptų ant aukščiausio garbės pakylos laiptelio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) pirmenybėse?

Manau, kad trūko žaidėjų su patirtimi. „Žalgiris” neturėjo gero įžaidėjo, o be jo neįmanoma nugalėti stiprių komandų. Pernai Kauno klube rungtyniavusio Kenio Andersono žaidimas man nepatiko, o Mantui Kalniečiui dar trūksta patirties.

Po pasaulio čempionato Japonijoje kai kurie Lietuvos rinktinės žaidėjai prakalbo apie tai, kad nacionalinėje komandoje trūksta tvarkos. Ar sutinkate su tuo?

Negaliu nieko konkrečiai pasakyti apie rinktinę, nes jau trejus metus joje nežaidžiau. Man svarbiausia būdavo patekti į rinktinės gretas, o su krepšiniu nesusijusias problemas stengiausi ignoruoti. Man dėl vietos nacionalinėje komandoje tekdavo kovoti iki paskutinės akimirkos, todėl stengdavausi įrodyti, kad esu jos vertas.

Kokiomis savybėmis turi pasižymėti rinktinės vyriausiasis treneris?

Visų pirma jis turi būti diplomatiškas. Diktatoriaus nereikia statyti prie rinktinės vairo, tačiau tarp dabartinių kandidatų tokių nematau. Tai turi būti protingas treneris, mokantis bendrauti su žaidėjais. Priešingu atveju, jam nepavyks sukviesti krepšininkų į rinktinę.

Kuris iš dabartinių kandidatų į nacionalinės komandos trenerio postą labiausiai atitinka šiuos kriterijus?

Aš geriausiai pažįstu Šarūną Sakalauską, apie kitus pretendentus beveik nieko nežinau, todėl negaliu pasakyti, kuris iš jų geriausias ar blogiausias.

Ar dar pamatysime jus žaidžiantį kurioje nors Lietuvos komandoje?

Vis dažniau kyla tokių minčių, tačiau nieko negaliu pažadėti. Arvydas Sabonis kažkada pasakė, kad užbaigs savo karjerą „Žalgiryje”. Aš negaliu žadėti to paties.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.