Turkija dėkoja Lietuvai už paramą kelyje į ES

Su darbo vizitu Stambule viešintis Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus susitiko su Turkijos ministru pirmininku R. T. Erdoganu, pranešė Lietuvos Respublikos Prezidentūra. Lietuvos vadovas pasveikino ES narystės siekiančios Turkijos ryžtą tęsti reformas ir pažymėjo, kad Lietuvos patirtis liudija, jog atkaklus užsibrėžto tikslo siekimas duoda laukiamų rezultatų.

V. Adamkus išskyrė ypatingą Turkijos strateginę reikšmę regione. „ES ir Turkija veikdamos kartu gali aktyviai prisidėti garantuojant saugumą ir stabilumą šioje pasaulio dalyje”, – sakė jis.

Prezidento nuomone, šiame kontekste ypatingą reikšmę turi Turkijos, kaip energijos išteklių tranzito valstybės, svarba ES energetiniam saugumui. „Turkijos vykdomi energetiniai infrastruktūros projektai suteikia realią galimybę atverti naujus energetinių išteklių kanalus į Europą ir diversifikuoti jų importą”, – pažymėjo V. Adamkus.

Turkijos Ministras Pirmininkas padėkojo Lietuvos Prezidentui už nuoseklią Lietuvos paramą kelyje į ES ir patikino, kad siekis tęsti reformas pirmiausia yra nukreiptas Turkijos žmonių labui.

Kalbėdamas apie dvišalius santykius, Turkijos premjeras išreiškė įsitikinimą, kad artimiausiu metu jo planuojamas vizitas į Lietuvą padės surasti naujas bendradarbiavimo sritis, kurios atitinka abiejų šalių interesus ir poreikius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.