Iš cisternos ištekėjęs geležinkeliu gabentas dyzelinis kuras užteršė aplinką

Šią, lapkričio 23 d., naktį, apie pirmą valandą, Šiaulių geležinkelio stotyje buvo sustabdytas naftos produktus gabenęs traukinys, pastebėjus, kad iš vienos cisternos teka dyzelinis kuras. Nustatyta, kad per apatinę jos sklendę išbėgo apie 50 tonų šio kuro. Jis išsiliejo 30 kilometrų ruože tarp Kuršėnų ir Šiaulių geležinkelio stočių.

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai nustatė, kad dyzelinis kuras iš cisternos pradėjo tekėti ties Drąsučių kaimu, kuris yra maždaug už 24 km nuo tos vietos, kur buvo sustabdytas sąstatas. Pastarojoje vietoje užterštas apie 400 kvadratinių metrų plotas. Apžiūrėjus teritoriją palei sankasą visame 30 km ruože, taršos naftos produktais nepastebėta. Vandens telkiniai jais taip pat neužteršti. Teršalai matyti tik ant pabėgių ir sankasos tarp bėgių. Aplinkosaugininkai, pasak Valstybinės aplinkos apsaugos inspekcijos Avarijų prevencijos ir valdymo skyriaus vedėjo Gedimino Markausko, teritoriją žvalgo toliau. AB „Lietuvos geležinkeliai” specialistai renka išbėgusius teršalus ir valo užterštą plotą. Patikslinus išsiliejusių teršalų kiekį, bus apskaičiuota aplinkai padaryta žala.

Vakar vakare panašus incidentas įvyko ir Radviliškio geležinkelio stotyje. Aplinkosaugininkams buvo pranešta, kad čia iš vieno vagono teka skystis. Nustatyta, kad tai degi toksiška medžiaga. Ji tekėjo iš vienos prakiurusios statinės. Todėl vagonas, kuriame iš viso buvo sukrauta šimtas statinių, pastatytas atskirame kelyje ir pradėtas saugoti. Šiandien visos nepažeistos statinės buvo perkrautos į kitą vagoną, o ištekėjęs skystis surinktas. Surinkti teršalai bus atiduoti pavojingų atliekų tvarkytojams. Aplinkai, kaip sakė Gediminas Markauskas, žalos nepadaryta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.