Aukų išvengta, bet be sužalojimų neapsieita

Vakar rytą Plungės rajone įvykusioje eismo nelaimėje tik per laimingą atsitiktinumą pavyko išvengti aukų. Kaktomuša susidūrus maršrutiniam autobusui ir mikroautobusui, septyni žmonės buvo sužaloti, tačiau tik du iš jų paguldyti į ligoninę.

Vakar „Kauno dienos” kalbinta Plungės rajono policijos komisariato (PK) viršininkė Dangirutė Jurkuvienė teigė, kad policijai apie įvykusią avariją pranešta apie pusę aštuonių ryte. Teisėsaugininkai informuoti, kad kelio Šiauliai-Palanga 124-ajame kilometre, Alksnėnų kaimo ribose, susidūrė du priešpriešiais važiavę autobusai ir yra sužeistųjų.

Netrukus nelaimės vietoje jau dirbo iš Plungės atskubėję greitosios pagalbos medikai bei policijos pareigūnai. Tuo tarpu, kaip įprastai, į įskaitinį eismo įvykį iškviestų ugniagesių gelbėtojų darbo traukiant sumaitotose transporto priemonėse įstrigusius žmones šįkart neprireikė.

Per avariją susidūrė maršrutinis „Mercedes Benz” markės autobusas ir statybininkus gabenęs bendrovei „Emvadara” priklausantis mikroautobusas „Volkswagen Transporter”. Pirminiais teisėsaugininkų duomenimis, remontuojamoje kelio atkarpoje mikroautobuso vairuotojas nesilaikė greitį ribojančių kelio ženklų bei nepaisė atsiradusio kelio susiaurėjimo, todėl išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su maršrutiniu autobusu.

Pastarasis nuo smūgio nuvirto nuo gan aukštos kelio sankasos ir, nugarmėjęs į maždaug penkių metrų gylio pakelės griovį, apvirto aukštyn ratais. Laimė, iš 26 autobusu vykusių keleivių, kurių daugiausiai buvo į mokyklas iš užmiesčio vykstantys moksleiviai, medikų pagalbos prireikė tik vienai šešiolikmetei. Visi iki vieno autobusu vykę keleiviai sugebėjo išlipti lauk iš apvirtusios transporto priemonės pro išdužusius langus. Nukentėjusi paauglė dėl patirtų sužalojimų paguldyta į Plungės ligoninę. Pavojus jos gyvybei negresia.

Tuo tarpu mikroautobuso ekipažui nelaimės padariniai buvo juntami dar smarkiau. Net šeši juo važiavę statybininkai turėjo vykti į gydymo įstaigą, tačiau penki iš jų po pirminės apžiūros, suteikus būtinąją pagalbą, išleisti ambulatoriškai gydytis namuose. Dar vienas sužeistasis patyrė rimtesnes traumas, todėl jis gydomas Plungės ligoninės reanimacijos skyriuje.

„Išgirdę apie nelaimę ir gavę pirminę informaciją, kad autobusas nuvirto nuo skardžio, tikrai išsigandome, manydami, kad avarijos pasekmės gali būti itin skaudžios ar net tragiškos. Atrodo, kad aukščiausiasis šįkart apsaugojo nuo didelės tragedijos”, – kalbėjo D.Jurkuvienė.

D.Jurkuvienė patikino, kad maršrutinio autobuso vairuotojas įvykio metu buvo visiškai blaivus. Tuo tarpu to paties kol kas negalėjo pasakyti apie mažesnę transporto priemonę vairavusį vyriškį, kadangi jis po įvykio atsidūrė ligoninėje, tad duomenys apie blaivumą paaiškės tik gavus kraujo mėginio tyrimo išvadas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.