Įsižeidęs olandas nepraranda vilties statyti areną

Universalios sporto arenos detalųjį planą paruošęs olandas net ir įžeidinėjamas nežada palaidoti jam per 500 tūkst. litų jau kainavusį projektą.

Bendrovės „VC Worldwide” prezidentą Kornelį Vynbrinką (Cornelis Veenbrink) šokiravo prieš kelias dienas per regioninę radijo stotį pasakyti mero Rimanto Taraškevičiaus žodžiai esą jo arenos planas – vaikiškas.

Pats K.Vynbrinkas įsitikinęs, kad prieš pusantrų metų pradėtas ruošti ir mero esą palaimintas projektas yra unikalus. Olando sumanymu, beveik 11 hektarų žemės plote tarp Taikos prospekto ir Minijos gatvės turėtų išdygti dviejų aukštų modernus stadionas, naujasis savivaldybės pastatas, keli gyvenamieji namai ir net būstai uostamiesčio benamiams. Jie, projektuotojo nuomone, galėtų už dyką gyventi arenos teritorijoje, gautų maisto ir už minimalų atlygį dirbtų sporto komplekse.

Tačiau paruošęs detalųjį arenos planą, K.Vynbrinkas jau kurį laiką jaučia, kad miesto savivaldybės valdininkai jo vengia – neranda laiko susitikimams, nenori įvertinti jo atlikto darbo.

„Gaila, kad tik per radiją išgirdau mero poziciją savo atžvilgiu. O juk prieš pusantrų metų jam projektas patiko, jis net vadino mane „Klaipėdos ambasadoriumi”, nes stengiausi dėl miesto žmonių”, – apmaudo neslėpė olandas.

Jis tikino paruošęs tinkamą projektą, kurį reikia pradėti įgyvendinti jau dabar. „Kitaip nespėsime iki 2011-ųjų pasaulio krepšinio čempionato, kurio varžybos planuojamos ir Klaipėdoje”, – sakė K.Vynbrinkas.

Dienraščio kalbinti valdininkai teigė esantys pavargę nuo olando persekiojimų, rėmimo prie sienos. Kol kas nežinoma, kaip turėtų atrodyti uostamiesčio sporto arena, – tai paaiškės tik tada, kai bus atliktos galimybių studijos. Nuo jų išvadų priklausys ir arenos valdymo modelis, ir architektūriniai sprendimai.

Pasak Ekonomikos ir strategijos departamento direktoriaus Ričardo Zulco, šiuo metu vyksta derybos su Vyriausybe. Jeigu Ūkio ministerija arenai suteiks valstybinės reikšmės objekto statusą, bus galima prašyti lėšų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Tokiu atveju nebeliktų poreikio kreiptis į privačius investuotojus.

Dienraščio kalbintas R.Taraškevičius teigė, kad K.Vynbrinkas sunkiai orientuojasi Lietuvos įstatymuose, reikalauja greitų atsakymų.

„Jo kaltinimai – juokingi. Viskas daroma ne taip paprastai. Jis elgiasi nerimtai, juk jokio oficialaus leidimo projektuoti negavo”, – sakė meras.

R.Taraškevičius patikino, kad užvakar K.Vynbrinkui buvo išsiųstas atsakymas į prieš keturias savaites iš olando gautą laišką. Rašte aiškinama, kad sutartis dėl projektavimo darbų su juo pasirašyta nebuvo, todėl savivaldybei neaišku, kuo vadovaudamasis užsienietis ruošia universalios sporto arenos detalųjį planą.

Šešiasdešimtmetis K.Vynbrinkas aiškino jaučiantis savivaldybės nepagarbą ir ketina nepasiduoti. „Meras žadėjo bendradarbiauti, o dabar įžeidinėja. Norėčiau jam pažiūrėti į akis po to, ką jis pasakė per radiją”, – piktinosi olandas, kuris į arenos statybas pasiruošęs investuoti kelis šimtus milijonų litų.

Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkės Ramunės Staševičiūtės nuomone, K.Vynbrinko projektą įgyvendinti įmanoma.

„Šiame technikos amžiuje galima padaryti viską. Kitas klausimas – ar projektas nesikerta su galiojančiais įstatymais? Idėjos ir vizijos sveikintinas dalykas, bet nereikia pamiršti ir realybės”, – teigė ji.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.