Vaikus į mokyklą vežęs autobusas vertėsi nuo skardžio

Plungės rajone, remontuojamame kelio ruože, mikroautobusui susidūrus su keleiviniu autobusu nukentėjo aštuoni žmonės.

Vakar, apie 7.30 val., Plungės rajone, Alksnėnų kaimo ribose, kelyje Šiauliai-Palanga, kaktomuša susidūrė mikroautobusas „Volkswagen Transporter” ir keleivinis autobusas „Mercedes-Benz”.

Nuo smūgio autobusas virto nuo maždaug penkių metrų aukščio skardžio. Pirminiais duomenimis, juo važiavo apie 25 žmonės, dauguma – iš Aleksandravo į Plungės gimnaziją vykę gimnazistai.

Ant stogo atvirtusiame autobuse kilo panika, žmonės veržėsi iš jo ištrūkti. Jiems pagelbėjo galinį langą išdaužęs autobuso vairuotojas.

Sumaitotas mikroautobusas liko stovėti ant kelio. Juo į darbą Palangoje vyko šeši statybininkai. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai padėjo trims greitosios medicinos pagalbos komandoms, rinkusioms ir į ligoninę gabenusioms sužeistuosius.

Į Plungės ligoninę iš avarijos vietos vakar atgabenti aštuoni nukentėjusieji: septynis atvežė medikai, vieną sužeistąjį pristatė pakeleivinga mašina.

Po medikų apžiūros šeši mėlynėmis, sutrenkimais, nubrozdinimais ir šoku atsipirkę žmonės išleisti gydytis namo. Tarp jų – ir viena moksleivė. Kita 17-metė gimnazistė dėl smegenų sukrėtimo paguldyta į Neurologijos skyrių. Abi merginos – autobuso keleivės.

Sunkiausiai sužeistas 35-erių telšiškis gydomas Reanimacijos skyriuje. Plungės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas chirurgijai Egidijus Tartilas sakė, kad žmogui lūžo šonkauliai, raktikaulis, mentė, nustatytas galvos smegenų sutrenkimas.

„Vyriškiui suteikta skubi reanimacinė pagalba, o dėl itin sunkios būklės popiet jis išvežtas į Klaipėdos ligoninę”,- sakė E. Tartilas.

Anot Plungės rajono policijos komisariato viršininkės Dangirutės Jurkuvienės, preliminarūs duomenys rodo, kad eismo įvykio kaltininkas – mikroautobuso vairuotojas.

„Spėjama, kad jis nepaisydamas remontuojamos kelio atkarpos ženklų „Greičio ribojimas” ir „Susiaurėjimas” išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą”, – sakė viršininkė.

Pareigūnai spėja, kad mikroautobuso vairuotojas viršijo greitį. Eismo sąlygos šiame remontuojamame kelio ruože sudėtingas, ypač rytais.

Kelias Palanga-Šiauliai vakar vis dėlto pareikalavo žmogaus gyvybės – čia apie 6 val. žuvo pėsčioji. Nelaimė įvyko Palangos prieigose, netoli kelio į Klaipėdą viaduko Kretingos rajono gyventojo A. G. (gim. 1977 m.) vairuojamam automobiliui „Audi” partrenkus keliu ėjusią moterį. 1971 m. gimusi palangiškė nuo sužalojimų mirė vietoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.