Politikas nesukrapšto dviejų litų

Miesto savivaldybės Miesto ūkio skyriaus statinių naudojimo priežiūros inžinierius ir Tarybos narys socialdemokratas Vytautas Steponas Buterlevičius Panevėžyje jaučiasi išskirtinis. Į PB redakciją kreipėsi panevėžietis, pasipiktinęs politiko elgesiu: V.Buterlevičius pagailėjo sumokėti rinkliavos mokestį – du litus – už automobilio parkavimą. Tuo tarpu socdemas aiškina turįs įgaliojimų tokio mokesčio nemokėti.

Į PB redakciją atėjęs panevėžietis Vitalijus Šuskij pasakojo buvo nustebintas žinomo Panevėžyje politiko Vytauto Stepono Buterlevičiaus elgesio, kai šis nesumokėjo dviejų litų vietinės rinkliavos mokesčio už automobilio parkavimą miesto centre. „Tokį vaizdą pamačiau Respublikos gatvėje. Buvau vienoje parduotuvėje. Kol laukiau savo eilės, per langą išvydau, kad atvažiavęs Tarybos narys prie jo priėjusiai kontrolierei nemokėjo 2 litų. Pastate, prie kurio politikas pasistatė savo automobilį, išbuvo apie 25 minutes. Išėjęs iš parduotuvės kontrolierės paklausiau, kodėl miesto įžymybei nereikėjo mokėti. Ji man aiškino, kad tai žinomas Savivaldybės darbuotojas”, – pasakojo V.Šuskij. Panevėžietį nustebino, kad Panevėžio miesto tarybos priimti sprendimai patiems Tarybos nariams negalioja.

Taikomi dvigubi standartai

Socdemas V.Buterlevičius atvažiavo „Opel” markės automobiliu. Įvykį stebėjęs V.Šuskij užsirašė net ir politiko automobilio valstybinį numerį. „Jei tai ne jo asmeninis automobilis ir politikas turi leidimą nemokėti, tada suprantu. Bet jei automobilis asmeninis, vadinasi, Panevėžyje įstatymai galioja ne visiems. Taikomos privilegijos arba galioja dvigubi standartai. Paprastas panevėžietis moka 2 litus, o Savivaldybės darbuotojas, kurio alga, manau, nemaža, nuo mokesčio atleistas”, – piktinosi V.Šuskij.

PB žiniomis, V.Buterlevičius tąkart Respublikos gatvėje mokamoje automobilių aikštelėje pastatė savo asmeninį automobilį.

Turi teisę nemokėti

Miesto ūkio skyriaus statinių naudojimo priežiūros inžinierius socialdemokratas V.Buterlevičius, išgirdęs pasakojimą apie nesumokėtus du litus, PB aiškinosi turįs teisę nemokėti. „2000 metais Taryba priėmė sprendimą, kad Savivaldybės specialistai, kurie tarnybiniais reikalais važinėja nuosavais automobiliais, vietinės rinkliavos mokesčio nemoka. Atvažiavę į tas vietas, kur renkamas mokestis, jis parodo tarnybinį pažymėjimą. Kadangi kontrolierė mane pažino, rodyti dokumento nereikėjo”, – teisinosi politikas, nesumokėjęs dviejų litų.

Privilegijomis nesinaudoja

PB kalbintas Tarybos narys tikino, kad darbo reikalais asmeniniu automobiliu važinėja itin daug. „Neskaičiuoju kilometrų. Ir tikrai nesinaudoju privilegijomis. Tas, kas matė ir papasakojo jums, tikriausiai anonimas ir specialiai apie tai papasakojo. Tai užsakymas”, – aiškinosi V.Buterlevičius. Tačiau išgirdęs, kad redakcijai panevėžiečio, mačiusio šį įvykį, pavardė žinoma, socdemas nustebo.

Tada politikas iškart puolė teisintis, kad Respublikos gatvėje stabtelėjo trumpam – penkioms minutėms. „Užbėgau į fotografijų saloną pasiimti nuotraukų. O tas, kuris matė, tikriausiai pats nesumokėjo dviejų litų”, – įsitikinęs V.Buterlevičius.

Nemokamai – Laisvės aikštėje

Miesto ūkio skyriaus Transporto poskyrio vyriausiasis eismo koordinatorius Rimas Valkavičius dienraščiui paaiškino, kas nemoka kontrolieriams vietinės rinkliavos privalomo mokesčio.

„Pagal patvirtintą sprendimą, Savivaldybės automobiliams netaikomas mokestis, bet vairuojantys jį asmenys kontrolieriams privalo parodyti tarnybinį pažymėjimą. Be to, mokestis netaikomas specialiųjų tarnybų transportui, neįgaliųjų vairuojamiems automobiliams ir jei asmuo yra išsipirkęs mėnesiui nuolatinį bilietą, kurio kaina 40 litų. Savivaldybės darbuotojai nemokamai gali statyti automobilį Laisvės aikštėje, automobilių stovėjimo aikštelėje prieš Savivaldybę. Tam leidimus, sumokėjus 7 litus, išduoda VPK Eismo priežiūros skyrius. Jokios kitos nuolaidos netaikomos. Tiek Savivaldybės darbuotojai, tiek Tarybos nariai nustatytose vietose moka vietinės rinkliavos mokestį”, – teigė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.