Teisme – mūšis dėl turgaus

Nesitikėdami palankaus sprendimo dėl „Stoties turgaus” privatizavimo, smulkieji verslininkai pasirengę kovoti iki pabaigos

Kauno apygardos administraciniame teisme baigta nagrinėti Kauno bendrovės „Stoties turgus” privatizavimo byla. Vakar teismas pranešė, kad savo sprendimą paskelbs lapkričio pabaigoje, bet pareiškėjai jau dabar neslepia nusivylimo. Remiami kelių Seimo narių, smulkieji turgaus prekeiviai prieš kurį laiką apskundė 2003 metų Kauno miesto savivaldybės sprendimą parduoti 51 proc. jai priklausančių „Stoties turgaus” akcijų.

„Stoties turgus” yra visuomeninės reikšmės objektas, kuriuo suinteresuoti tūkstančiai kauniečių, todėl bendrovės privatizuoti negalima”, – įsitikinęs Smulkiųjų ir vidutinių verslininkų asociacijos „Dirbk ir klestėk” vadovas Žanas Mongirdas.

Pasak jo, privatizavus „Stoties turgų” darbo netektų apie 4 tūkst. smulkiųjų verslininkų.

Verslininkai ne kartą sakė, kad „Stoties turgaus” bendrovei kasdien mokėdavo po 5 litus ir per kelerius metus skyrė 9,5 mln. litų naujo turgaus pastato statybai, tačiau šį turtą esą miesto valdžia nori nusavinti.

Ž.Mongirdas neslėpė nusivylimo, kad teismas neatsižvelgė į siūlymą palaukti Konstitucinio Teismo išaiškinimo. Į šį teismą kreipėsi net 40 parlamentarų, klausdami, ar Valstybės ir savivaldybių turto privatizavimo įstatymo kai kurios nuostatos neprieštarauja Konstitucijai.

„Tai susiję ir su visuomenei reikšmingo turto privatizavimu, bet teismas kažkodėl nepanoro palaukti”, – sakė Ž.Mongirdas.

Vakar Kauno apygardos administracinio teismo posėdyje smulkiuosius verslininkus palaikė Seimo nariai Petras Gražulis, Marija Aušrinė Pavilionienė ir Julius Veselka.

Nuosprendį teismas paskelbs lapkričio 30 d., bet Ž.Mongirdas beveik nesitiki palankaus sprendimo. „Jei jis toks bus, skųsime sprendimą Vyriausiajam administraciniam teismui”, – sakė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.