Liūdnai išgarsėjusiam politikui pirtį rezervate teks nugriauti

Premjero patarėjo Albino Januškos pirtis Dzūkijos nacionalinio parko (DNP) Rudnios kaime, prie Skroblaus upelio, yra pastatyta savavališkai ir turi būti nugriauta. Taip nusprendė Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba, kuri šiam faktui tirti buvo sudariusi komisiją.

Tiesa, komisija buvo sudaryta tik po to, kai Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos nariai Antanas Matulas ir Donatas Jankauskas kreipėsi į aplinkos ministrą Arūną Kundrotą su paklausimu dėl nelegalių statybų DNP Skroblaus rezervate.

Tikrintojai nustatė, kad Januškos pirtis pastatyta be DNP leidimo ir pažeidžia šio parko planavimo schemos, taip pat Saugomų teritorijų įstatymo ir Specialiųjų žemės bei miško naudojimų sąlygų reikalavimus. Taip rašoma Aplinkos ministerijos atsakyme minėtiems parlamentarams.

Dzūkijos nacionalinio parko direktorius Algirdas Leišis nubaustas papeikimu už tai, jog nereagavo į tai, kad atsakingos institucijos nieko nedaro, kad šios savavališkos statybos neliktų. Bus sprendžiamas Alytaus apskrities Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento Varėnos rajono inspektoriaus A.Jarašiaus tarnybinės atsakomybės klausimas. Šiam pareigūnui DNP buvo pranešęs apie Januškos pirtį, tačiau jis trejus metus nesiėmė jokių priemonių pažeidimui pašalinti.

Atrodo, ir šį kartą nukentėjo „iešmininkai”, o ne tie aukšto rango valdininkai, kurie spaudė minėtas įstaigas įteisinti Januškos pirties statybą.

Buvęs šalies prezidento Valdo Adamkaus patarėjas, vėliau – Užsienio reikalų ministerijos sekretorius, o dabar – premjero Gedimino Kirkilo patarėjas Januška ypač išgarsėjo, teisėsaugininkams ir politikams pradėjus aiškintis, ar ne jo dėka saugumo karininkas Vytautas Pociūnas buvo išsiųstas į tremtį Baltarusijoje. Toje šalyje Pociūnas paslaptingomis aplinkybėmis žuvo.

Kaip pranešė LŽ, netrukus paaiškėjo, jog šis politikas, Kovo 11-osios Nepriklausomybės Akto signataras kaltas ir dėl savavališkos statybos vienoje gražiausių šalies gamtos vietų – DNP Skroblaus rezervate.

Januška vakar TV3 televizijai teigė, kad apie sprendimą nieko nežino ir pirties griauti neketina. O konservatoriai jau sako, kad Januška turėtų atsistatydinti iš premjero patarėjo pareigų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.