Vilniaus universitetas ir Druskininkų „Ryto” gimnazija sudarė bendradarbiavimo sutartį

Lapkričio 21 d. Vilniaus universiteto Rektoriaus auloje buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Vilniaus universiteto ir Druskininkų „Ryto” gimnazijos. Šia sutartimi VU ir Druskininkų „Ryto” gimnazija tapo partnerėmis.

Šia sutartimi Universitetas įsipareigoja nemokamai teikti informacinę ir reklaminę medžiagą apie Universitetą, esant reikalui deleguoti atstovus dalyvauti oficialiuose gimnazijos renginiuose; rengti gimnazijoje Universiteto dėstytojų paskaitas, teikti metodinę pagalbą gimnazijos mokytojams.

Savo ruožtu gimnazija įsipareigoja konsultuotis su Universiteto profesoriais ir dėstytojais dėl mokymo turinio ir metodų, informuoti savo regiono mokyklas apie vyksiančius susitikimus su Universiteto atstovais ir pagal galimybes užtikrinti kitų mokyklų moksleivių dalyvavimą juose, esant galimybei sudaryti sąlygas Universiteto studentams atlikti gimnazijoje pedagoginę praktiką.

„Ryto” gimnazijos direktorius Jevgrafijus Samuchovas džiaugėsi, kad gimnazijos mokiniai noriai renkasi VU – šiuo metu Universitete dieninėse studijose mokosi apie 100 buvusių šios gimnazijos moksleivių .Direktorius manymu, ši sutartis bus dar didesnis impulsas paraginti mokinius studijuoti VU. Ši sutartis turėtų paskatinti gabiuosius mokinius motyvuotai nukreipti savo gebėjimus ir žinias į pasirinktą mokslo sritį.

Gimnazijos vadovas pasidžiaugė, kad bus bendradarbiaujama su beveik visais fakultetais. Medicinos fakultetas galės bendradarbiauti su Druskininkų kurortologijos laboratorija. Bus laukiami ir kitų fakultetų atstovai, dėstytojai bei studentai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.