Pavilnyje atsiras “Žali kalnai”

Kitais metais Vilniuje bus pristatytas dar vienas naujas namų kvartalas. „Žalių kalnų” kvartalas įsikurs Pavilnyje esančioje Džiaugsmo gatvėje. Šio projekto vystymu užsiimanti nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „RT Investicijos” žada pagrindinius statybos darbus baigti paskutinįjį 2007 metų ketvirtį.

Šalia Nacionalinio parko esančioje naujojo kvartalo teritorijoje planuojama pastatyti 49 šiuolaikiškus namus, kiekvienas iš jų turės individualų stilių. Tai bus pusiau atskirti ir individualūs kotedžai nuo 185 iki 240 kv. metrų ploto. Juos jungiantys keliai bus iškloti trinkelėmis. Architektūrinį kvartalo vientisumą siekiama sukurti dalies namų fasado apdailai naudojant vienodas detales – natūralaus medžio dailylentes bei klinkerį.

Architekto Gintaro Baranausko sukurtame projekte yra numatytas ir „Žalių kalnų” infrastruktūros plėtojimas. Čia bus įrengta vaikų žaidimo aikštelė, žalioji zona teritorijos centre, teniso ir krepšinio aikštelės. Projekto pardavimus vykdančios nekilnojamojo turto bendrovės „InReal” atstovai teigia, kad sostinėje jaučiamas didelis namų kvartalų su sutvarkyta infrastruktūra poreikis. Be to, šis kvartalas iš kitų išsiskirs savo bendruomene, kuri bus atsakinga tiek už bendrų objektų eksploatavimą, tiek už kvartalo gyventojų saugumą. Jo teritoriją numatoma apjuosti tvora su automatiniais vartais, ji bus saugoma visą parą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.