Daugiau dryžių, daugiau spalvų!

Kurdami savo būsto interjerą žmonės sumano įvairių netikėtų dalykų, kad tik jis būtų išskirtinis ir nepakartojamas.

Sprendimų tabu neegzistuoja – derinamos, regis, nesuderinamos spalvos ir raštai, naujam gyvenimui prikeliami seniai nebemadingi aksesuarai. Tiek klasikiniuose, tiek šiuolaikiniuose interjeruose ryškėja įdomi tendencija – nuobodžias vienspalves sienas, grindis, baldus vis dažniau paįvairina nuotaikingi dryžiai.

Pabodo nepriekaištingo rašto tapetais išklijuotos ar tobulai lygiai vientisa spalva nudažytos sienos? „Klasikinį” kilimą norėtumėte paslėpti kuo toliau nuo akių, o „kukliai skoningas” baldų gobelenas kelia žiovulį? Gal interjere tiesiog trūksta… dryžių?

Jei manote, kad spalvingos ir nuotaikingos juostos tinka nebent vaikų kambariui, žinokite – jūs klystate. Ryškūs, iš pirmo žvilgsnio

nesuderinamų spalvų dryžuoti tapetai, užuolaidos, kilimėliai, lovos užtiesalai, baldų gobelenai atkakliai braunasi ne tik į šiuolaikinį, bet ir klasikinį ar net retro interjerą.

Sena nauja mada

Negalima teigti, kad juostomis išmargintas interjeras – nauja mada. Dryžiai niekada iš jos neišėjo. Kaip drabužių audiniuose, taip ir interjero apdailoje vienu metu populiaresnės plonytės, vos pastebimos linijos, kitu – plačios ryškios juostos. Dabar kaip tik tokios ir vyrauja.

Kai kurių interjero dizainerių nuomone, šią tendenciją nulėmė taisyklė: „Nauja yra pamiršta sena”. Pavyzdžiui, dryžiai buvo itin populiarūs Prancūzijos aristokratų namuose. Kiti mano, jog dėl visko kalti tebevykstantys globalizacijos procesai – ne tik linijos storėja, bet ir raštai, formos didėja (preciziškai tvarkingu, egzotiškų miniatiūrinių raštų rytietišku interjeru jau po truputį „pasisotiname”).

Tačiau tai ne taip svarbu. Esmė ta, kad dabar interjeruose karaliauja ir linijos, ir kitos geometrinės figūros. Jos visaip derinamos tarpusavyje, su kitais raštais, pavyzdžiui, su įvairaus dydžio ir spalvų gėlėmis. Įdomiausia, jog to margumyno nereikia „skiesti” neutraliais vientisais tonais. Taigi išlaisvinkite savo fantaziją ir drąsiai eksperimentuokite.

Daugiau saulės

Kas sakė, kad geltonai spalvai miegamajame – ne vieta? Mūsų klimato sąlygomis, kai saulės laukiame it Kalėdų, jos atspalvių namuose turi būti kuo daugiau. Šviesiai, tamsiai geltonomis, oranžinėmis, rudomis juostomis išdažytos sienos atrodytų griežčiau, jeigu kambario nejuostų žavūs trikampiai. Prie jų puikiai dera margas patalynės komplektas, pintas kilimas, net Egipto hieroglifus primenantis kėdžių pagalvėlių užvalkalų ornamentas.

Vienodas užuolaidų, sienų ir net šviestuvo gaubto raštas? Įmanoma ir tai. Užuolaidų spalvos atrodo lyg užpiltos ant sienos. Be šios „gyvos” švelniai geltonos juostos pilkšvas interjeras būtų nuobodokas.

Prie sieną puošiančio dryžuoto rašto galite derinti ne tik užuolaidas, bet ir baldus, aksesuarus. Paprasta, kuklu ir madinga. Arba palikite sienas ramybėje – pasirinkite bet kokias dvi tris spalvas ir juostelėmis išmarginkite tik baldus.

Svarbu tinkamai suderinti

Pastaruoju metu išpopuliarėję dryžiai gerai atrodo ne tik jaunatviškai drąsiame šiuolaikiniame būste. Jie gali papuošti ir solidų, visada madingą klasikinį interjerą.

Žinome, kas per daug – tas nesveika. Bet ar gali būti per daug dryžių viename kambaryje? Didžiuliai minkšti foteliai panašūs į rožinius zebrus iš rožinio sapno. Griežtos plonos juostelės visai „nesipjauna” su išblukusį tigro kailiuką primenančiu sofos gobelenu ar margais pagalvėlių užvalkalais. Dryžuotą kompoziciją papildo tokie pat šviestuvų gaubtai. Šiame kambaryje labiausiai tiktų vienspalvis šviesus kilimas, tačiau šeimininkų sprendimas buvo kitoks. Geras ar ne, ne mums spręsti.

Egzotiškų kraštų motyvais dvelkiantis interjeras puikiai tinka ir europiečiams. Pasirinkti žalsvi gamtos atspalviai gražiai dera su vyšnių raudoniu. Vienodo storio ir atspalvių juostomis išmargintos svetainės sienos ir sofos audinys pabrėžia interjero natūralumą. Beveik klasikinio stiliaus kambaryje nelieka nepastebėti bambukinis sofos pagrindas, šviesaus medžio stalas ir Afrikos muzikos instrumentus primenantys mediniai aksesuarai, naudojami kaip maži staliukai. Du žaismingi pufai dar labiau pagyvina svetainės interjerą.

Dryžuotas vonios kambarys

Pasitelkdami juosteles namie galite sukurti ir retro nuotaiką.

Dryžuoti tapetai, dryžuotos užuolaidos, dryžuota širma, dryžuotas kilimėlis, languotas lovos užtiesalas, languotos pagalvėlės. Vieniems toks derinys gali pasirodyti neskoningas, kitiems – priminti vasaras pas močiutę vienkiemyje. Jei turite sodybą kaime, tokios interjero detalės – kaip tik jums.

Kartais reikia visai nedaug, kad seni daiktai vėl pradėtų alsuoti gyvybe. Turite keletą senų, kone antikvarinių kėdžių? Aptraukite jas nauju juostuotu audiniu, kurio spalva harmoningai derėtų prie kitų baldų ir aksesuarų.

Dryžiai neblogai atrodo ne tik vaikų kambaryje, miegamajame, svetainėje ar virtuvėje, bet ir vonios kambaryje. Šviesiomis ar tamsiomis linijomis išmargintos sienos, ta pačia spalva nudažyta vonia, stilingi vienspalviai baldai ilgai džiugins šeimininkus. Tiesa, jei pasirinksite tamsius, šaltus, metalinius atspalvius, nepamirškite „sušildyti” vonios kambario gyvomis gėlėmis, originaliais žaismingais ir, svarbiausia, ryškiais aksesuarais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.