Lietuva pamiršo Neringos gimtadienį

Neringa, pasižyminti ramybe, brandumu bei išskirtinumu, panašiu stiliumi atšventė ir savo gimtadienį.

Iškilmingas Neringos miesto 45-erių metų jubiliejaus paminėjimas šį savaitgalį į Nidos, Preilos, Pervalkos ir Juodkrantės gatves nepritraukė nei didžiulio būrio miesto svečių, nei vietos gyventojų.

Miesto šventės metu gatvių „nepuošė” būdingi vasaros renginių atributai – šiukšlių krūvos, girti veidai bei iki paryčių skambanti tranki muzika. Norinčiųjų pasveikinti Neringą nebuvo daug – tik kur ne kur gatvėmis vaikščiojo pavieniai žmonių būreliai.

Užsienio turistų ir Lietuvos gyventojų taip mėgstamas ir pagyrų sulaukiantis kurortas gimtadienio proga buvo užmirštas.

Apie pietus atvykus į Nidą, galima buvo pagalvoti, kad gimtadienis apskritai nevyksta. O didžiausia pramoga šventės dalyviams tapo atvirų durų diena Neringos viešbučiuose ir kavinėse. Kai kuriuose iš jų grojo kaimo kapelos ir buvo galima nemokamai pasivaišinti arbata, vynu bei karštu maistu. Puiki proga pavalgyti nemokamai, matyt, lietuviams patiko labiausiai.

Oficialiai Neringos miesto gimtadienis prasidėjo dar penktadienį Šventosiomis mišiomis Nidos Romos katalikų bažnyčioje. Vėliau šventės dalyviai stebėjo iškilmingą miesto 45-erių metų jubiliejaus paminėjimą, svečių pasveikinimus, miestui labiausiai nusipelniusių žmonių apdovanojimus bei šventinį koncertą.

Šeštadienį šventei tik įsibėgėjus pamiršti neliko ir vaikai. Mažieji džiaugėsi renginiu „Išsikepsim Neringiuką”. Linksmasis šiaudinis autobusiukas ir jo komanda – Gardžioji boba bei Šaunusis virėjas – prie Juodkrantės L. Rėzos jūrų kadetų mokyklos pasitiko mažuosius smaližius ir žaidimų bei dainų lydimi keliavo pas kitus vaikus – į Pervalkos „Stebuklų šalį”, Preilos „Magišką kraštą” bei Nidos „Linksmybių šalį”.

Vėliau vyko orientavimosi sporto varžybos „Neringos ruduo”, Karinių jūrų pajėgų orkestro pasirodymas ir šventinis Neringos meno kolektyvų koncertas, kurį vainikavo fejerverkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.