Per gyvenimą – šuoliais

Jam pasirodžius sustoja mašinos ir pro langus ima žiopsoti smalsūs vairuotojai. Ne tik žiūri, bet ir klausia, aikčioja, šypsosi. Yra dėl ko. Klaipėdos gatvėmis jau mėnesį šuoliuoja keistuolis, prie kojų prisikabinęs įmantrius prietaisus, vadinamus „Fly jumper” („skraidantis šuolininkas”). Šis skrajotojas – įmonės „Profis” vadovas Filipas Borcovas.

Įspūdis nepakartojamas

„Ar įsivaizduojate, kaip iš viršaus atrodo jūsų mašina, gatvė? Aš tai nuolat matau. Keistas, bet puikus jausmas”, – įspūdžiais dalinosi klaipėdietis. Bėgant, anot jo, šuoliai siekia net dviejų metrų aukštį.

„Tai sportas iš didžiosios raidės. Šis užsiėmimas ne tik teikia malonumą, bet ir sudegina daugybę kalorijų, jis tiesiog suryja energiją”, – pasakojo vis dar susižavėjęs vaikinas.

Jis tikino dar nė karto nepatyręs rimtos traumos, nors ekstremalų sportą labai mėgsta. Prieš kelis mėnesius su draugais jis keliavo aplink Lietuvą keturračiais motociklais.

Brangus malonumas

„Fly jumper”, išvertus į lietuvių kalbą, skambėtų „skraidantis šuolininkas”. Filipas mano esantis pirmasis šios naujovės savininkas Lietuvoje, nes kitų nėra matęs.

Vaikinas pamatė filmuotą klipą, kuriame jaunuolis, prisitvirtinęs spyruokliuojančius „batus”, atlieka akrobatinius šuolius, ir iškart susidomėjo.

Kinų gamybos prietaisų yra ir specialiai pritaikytų vaikams. Tinkamą reikia pasirinkti pagal kūno svorį. Suaugusieji gali šuoliuoti su sąlyga, kad svertų nuo 60 iki 90 kilogramų, vaikai – nuo 30 iki 60 kilogramų.

Filipo teigimu, „skraidantis šuolininkas” kainuoja iki pusantro tūkstančio litų.

Jis pagamintas iš metalo, gumos ir specialaus tampraus plastiko, kuris atstoja spyruoklę. Prietaisas tvirtinamas ant abiejų kojų. Didžiausias krūvis, pasak Filipo, tenka keliams.

Vaikinas džiaugėsi, kad jo įmonė gavo išskirtinę teisę platinti „skraidantį šuolininką” Lietuvoje.

Vadovauja įmonei

Filipui – 25 -eri. Jis jau vadovauja perspektyviai kompanijai, sudarinėja verslo planus, derasi su partneriais ir sako galvoje nesutalpinantis idėjų, kurias būtinai reikės įgyvendinti.

Ar ne per daug veiklos vienu metu, smalsu paklausti.

„Kuo mažiau turi laiko, tuo labiau jį vertini. Skaityti knygą ar žiūrėti televizorių greit nusibosta. Kadangi vadovavimas įmonei atima daug laiko, smegenis geriausiai atgaivina intensyvi treniruotė. Esu įsitikinęs, kad valanda sporto pailgina gyvenimą bent vieną valandą”, – sakė aktyvus jaunuolis.

Filipas teigė esantis daugiau sportininkas nei verslininkas. Ir karjeristu savęs nevadina, nes tikrai dar neuždirba labai daug. Tačiau vadovas jis – reiklus.

„Nors iš darbuotojų reikalauju daug, visus myliu ir kovoju dėl jų. Bet daugiausiai priklauso nuo paties žmogaus. Viena taisyklė visada pasitvirtina – jei žmogus nesugebėjo prisitaikyti prie reikalavimų per mėnesį, vadinasi, niekada neprisitaikys”, – įsitikinęs verslininkas.

Išbandė įvairų sportą

Triskart alpinizmo su virvėmis Lietuvos čempionas, buvęs breiko treneris Filipas gyvenimo be sporto neįsivaizduoja.

„Pusvalandis spyruokliavimo labai nuvargina. Marškiniai būna permirkę nuo prakaito. Tokiam sportui būtinas išankstinis fizinis pasirengimas”, – sakė Filipas. Jo teigimu, šuoliuoti nėra lengva, nes reikia tinkamai kvėpuoti, kad neuždustum.

Septynerius metus atidavęs alpinizmui su virvėmis, susirinkęs apdovanojimus, vaikinas nė nemano sustoti. Šiuo metu jis lanko jodinėjimo treniruotes, laisvalaikiu šoka breiką arba eina į čiuožyklą, o rytais prieš darbą bėga prie jūros.

Praėjusią žiemą Filipas išbandė ir nusileidimo snieglente malonumą. Sako, užsikrėtęs ir šiuo pomėgiu.

Vaikinas šiandien laimingas, nes gyvena taip, kaip nori. „Stengiuosi gyventi šia diena. Nežinau, galbūt rytoj įmonė bankrutuos, gal teks keltis gyventi ir dirbti kitur, neįsivaizduoju, kas bus rytoj. Tačiau svarbu, kad dabar yra gerai. Džiaugiuosi, kad aplink mane – daugybė įdomių žmonių, iš kurių galiu mokytis”, – sakė „Vakarės” herojus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.