Keturi vienos svetainės variantai

Paprasčiausias ir pigiausias būdas atnaujinti kambarį – jį perdažyti.

Jei jūs nusprendėte perdažyti kambarį, tačiau nežinote kokį atspalvį išsirinkti, įsigykite nedidelės talpos kelių jums patinkančių spalvų dažų skardines. Nudažykite nedidelį sienos plotą, leiskite nudžiūti ir gerai apžiūrėkite kelis kartus per parą – atspalviai prie natūralios ir dirbtinės šviesos atrodo skirtingai.

Pavyzdžiui, oranžinė ir raudona spalvos, esant blankiam dirbtiniam apšvietimui (prietemoje) blėsta ir tarsi „pasitraukia” į antrą planą, o mėlyna ir žalsvai mėlyna – išryškėja ir tampa aktyvesnės.

Trys grupės

Visas spalvas galima skirstyti į tris grupes:

– šaltos (mėlyna, žydra, violetinė) ramina ir tarsi atitolina objektą;

– šiltos (raudona, geltona, žalia) objektą optiškai išryškina, padidina, suaktyvina;

– neutralios (balta, juoda, pilka) daugeliu atvejų puikiai dera su bet kokia spalva. Šias spalvas geriausia naudoti apdailai, kaip pagrindą.

Visos šviesios spalvos suteikia lengvumo, laisvumo pojūtį, o tamsios – atrodo solidžiai, griežtai. Be to, kuo mažesnį plotą užima konkreti spalva, tuo tamsiau jis atrodo. Todėl mažus elementus reikia dažyti ryškiau, o didesnius – tamsiau.

Pasirinkę kelias šiltas arba šaltas pagal paletę artimas spalvas sukursite harmoningą derinį. O jei norite kontrasto, rinkitės skirtingų spalvų derinius – kambario interjeras atrodys ryškesnis ir žaismingesnis. Pavyzdžiui, geltona ir violetinė, purpurinė ir žalia.

Indigas

Santūrus klasikinis indigas – sodri, bet ne niūri spalva.

Intensyviai spalvai reikalinga kontrastinga, kambarį pagyvinanti apdaila, todėl naudokite ryškiai baltą spalvą. Taip pat galimos ryškios šiltų (geltonos, oranžinės, raudonos) atspalvių dėmės. Jos šaltą mėlyną spalvą subalansuoja ir klasika tampa šiuolaikiškesnė.

Tinka ir aukso, vario atspalviai bei mediniai aksesuarai. Jie suteiks kambariui natūralumo ir šilumos.

Obuolio žaluma

Kambarys, nudažytas tokiu šviesiu, šiuolaikišku atspalviu, atrodys nuotaikingas, linksmas. Prie šios spalvos taip pat gerai derės ryškiai balta apdaila.

Jei norite šiek tiek sušvelninti žalios intensyvumą, naudokite papildomus pastelinių tonų atspalvius. Su šia spalva puikiai dera švelniai mėlyna, smėlio, jūros bangos spalvos. Įvairiausi minkšti aksesuarai ar įmantrūs niekučiai tokiam kambariui suteiks bohemiško stiliaus.

Saulės geltonumas

Mėgstantiesiems tradicinį stilių labiausiai tiks šilta ir atpalaiduojanti saulės geltonumo spalva. Šiek tiek tamsesnis šios spalvos atspalvis puikiai tiks apdailai.

Tokiame kambaryje derės neutralių tos pačios paletės tonų – rusvos, smėlio, baltos – baldai ir aksesuarai. O jei norite gyvesnio spalvinio sprendimo, pridėkite žalios.

Šokolado rudumas

Subtili ir elegantiška šokoladinė tradiciškai laikoma neutralia spalva, tačiau ji solidesnė ir santūriai prabangesnė už, pavyzdžiui, smėlio spalvą.

Norėdami visam interjerui suteikti rožinį atspalvį, lubas nudažykite šalta rožine spalva, kuri vizualiai „pakels” erdvę. Kitas variantas – šokolado rudumas ir kreminė (švelniai geltona) spalvos. Jei jūs pasirinksite vieną iš šių variantų, apvadą patartina dažyti ryškiai balta spalva, kad lubos nuo sienų būtų aiškiai atskirtos.

Spalvinės dėmės prie tokios subalansuotos paletės – rudos, rožinės ar kreminės – atrodys neskoningai, todėl atsargiai rinkitės aksesuarus. Labiausiai tiks iš krištolo arba metalo, jie kambariui suteiks dar didesnį elegantiškumą ir šiuolaikinį akcentą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.