Už kiek nusirengs Kalėdų Senelis

Iki Naujųjų metų linksmybių liko dar pusantro mėnesio, tačiau klaipėdiečiai jau perka bilietus į naujamečius renginius bei rezervuoja vietas pramogų klubuose.

Paprastai – namuose prie vaišėmis nukrautų stalų ir televizorių – švęsti nebenorintys gyventojai raginami nedelsti, nes bilietai į naujamečius renginius išgraibstomi labai greitai.

Klaipėdiečiai suskubo ieškoti ir Kalėdų Senelių, o šventinių renginių organizatoriai sako, kad į savo kolektyvo vakarėlį Lietuvos muzikos žvaigždes norinčios pasikviesti įmonės už honorarą turės pakloti daugiau nei ankstesniais metais.

Senelio striptizas

Tokio prieššventinio bumo kaip šiemet teigia nesitikėję netgi patys renginių organizatoriai.

„Šiemet atlikėjų honorarai – didžiuliai. Lietuvos žvaigždžių honorarai išaugo iki 20 tūkstančių litų už pasirodymą. Užsakymų daug, kai kurios įmonės šventiniams vakarėliams nepagaili ir 200 tūkstančių litų”, – teigė renginius organizuojančios įmonės vadovas Marius Tumšys.

Anot jo, kai kurios įmonės pageidauja senuosius metus palydėti itin neįprastai. Pavyzdžiui, vietoje prašmatnaus pokylio paprašoma surengti išvyką miške sniego motociklais.

Artėjant didžiosioms žiemos šventėms pradėjo kaisti ir Nacionalinės Kalėdų Senelių agentūros telefonai.

„Susidomėjimas Kalėdų Seneliais – labai didelis, – sakė šios agentūros atstovas Eimantas Juknevičius. – Šiemet didžiuosiuose Lietuvos miestuose dirbs apie dvidešimt mūsų Kalėdų Senelių.”

Agentūra siūlo Kalėdų Senelių paslaugas ir vaikams, ir suaugusiesiems. Sumanę Kalėdų Senelį iškviesti savo atžalai, už 45 minučių trukmės programą turėsite sumokėti ne mažiau 450 litų.

Gerokai brangiau kainuoja Kalėdų Senelio pasirodymas suaugusiesiems. Kalėdų Senelis su Snieguole pageidaujantiesiems gali net striptizą pašokti, tačiau jų apdarų nusimetimas kainuos nuo 1 000 litų.

„Šiemet nusprendėme daugiau dėmesio skirti savo paslaugų kokybei, todėl Kalėdų Senelių iškvietimas pabrango, – sakė E. Juknevičius. – Per vieną vakarą mūsų Kalėdų Seneliai galės pasirodyti ne daugiau kaip trijose vietose, kad nepavargtų ir savo darbą atliktų tinkamai. Be to, nutarėme „nesiplėšyti” ir apsiriboti didžiaisiais šalies miestais.”

Bilietai tirpsta

Bilietų į naujamečius renginius dar yra, tačiau nemažai organizatorių teigia pusę jau pardavę.

Naujųjų išvakarėse – gruodžio 30-osios vakarą – uostamiesčio Koncertų salėje vyks renginys „Retro New Year” („Retro Naujieji metai”). Senus gerai žinomų atlikėjų – L. Armstrongo, B. Adamso, F. Sinatros, E. Preslio, E. Džono, „The Beatles” – kūrinius atliks Povilas Meškėla, Rosita Čivilytė, Egidijus Sipavičius, „Doudi Jazz Band”, „Cappella A” ir kt. Bilietų kaina – 60 ir 80 Lt. Renginio metu žiūrovai bus vaišinami šampanu.

Dramos teatras pompastiškų senųjų metų palydų šįsyk neorganizuos. Gruodžio 31-osios vakarą bus rodomas didelės sėkmės sulaukęs spektaklis „Viešbučio kambarys Nr. 13” (rež. A. Vizgirda). Tiesa, čia bilietais dar neprekiaujama, nes nėra apsispręsta dėl jų kainos. Gali būti, kad žiūrovai bus vaišinami vynu ar šampanu.

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras paskutinę metų dieną švęs teatro steigimo dvidešimtmetį ir šia proga kviečia į G. Verdi operą „Traviata”. Violetos vaidmenį atliks žinoma operos solistė Asmik Grigorian.

„Tai nepaprasto grožio ir talento dainininkė. Vien į ją pasižiūrėti yra šventė”, – sako teatro vadovė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė, pabrėžianti, kad tai – vienintelė galimybė pamatyti šią operą Klaipėdos scenoje. Bilietų kainos – 40, 60, 80 ir 100 Lt. Žiūrovai bus vaišinami šampanu.

Dovanų – 2007 litai

Džiazo klubas „Kurpiai” Naujuosius siūlo pasitikti su Danijos, Norvegijos ir JAV džiazo grupe „Soul Jazz”.

„Vakaro tema – žvaigždės. Kviesime savo svečius pamėgdžioti pasirinktas žvaigždes. Sulauksime Kalėdų Senelio, vakaro vedėjas pokštaus ir organizuos įvairias atrakcijas, o mūsų kolektyvas pristatys savo šokį ant baro”, – pasakojo „Kurpių” atstovė Vilija Sambold.

Atšvęsti Naujuosius „Kurpiuose” galima už 60-150 Lt. Svečiai bus vaišinami putojančiu vynu.

Tiek pat kainuos Naujųjų linksmybės pramogų centre „Šikšnosparnio lizdas”. Čia koncertuos grupė „69 danguje” ir Simonas Donskovas, šoks šokėjų pora, susirinkusiuosius aplankys Kalėdų Senelis.

„69 danguje” merginos koncertuos ir „Pramogų banko” bare „Relax”. Šios atlikėjos mikrofonais dalysis su „Naujaisiais lietuviais”. Tuo metu Senojoje salėje publikai dainuos realybės šou „Dangus” dalyvė Augustė, E. Sipavičius ir „Doudi Jazz Band”.

„Naujuosius „Pramogų banke” švęsime aukso karštligės stiliumi. Jau tapo tradicija, kad vienam iš svečių atiteks piniginis prizas – 2007 litai”, – pasakojo renginių organizatorius Arūnas Vismantas. Šventinės programos ir vaišių kaina asmeniui – 350 Lt.

Alaus restorane „Livonia” rengiama naujametė alaus šventė. Muzikantų grupė atliks populiariausius šlagerius, vyks įvairios atrakcijos. Svečiai bus vaišinami šampanu ir vaisiais, įėjimo kaina – 50 Lt.

Naktiniame klube „Honolulu” koncertuos „InCulto”. Čia Naujuosius galima sutikti už 100 Lt.

Yra ir alternatyvų miesto šurmuliui – vis daugiau lietuvių Naujuosius švenčia išsinuomotose kaimo turizmo sodybose. Tiesa, sodybų savininkai švenčių dienomis paslaugų kaina padidina maždaug dvigubai.

Vienos kaimo turizmo sodybos Karklėje šeimininkai pasakojo, kad paprastai sodybos nuoma parai kainuoja apie tūkstantį litų, tačiau apsistosiantiesiems gruodžio 31-ąją teks pakloti maždaug dukart tiek. Norinčiųjų esą yra labai daug. Pasitaiko, kad sodyba Naujiesiems užsakoma dar vasarą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.