Per dvi savaites „Išsipildymo akcijos” globotiniams suaukota pusė milijono litų!

Didžiausio Lietuvoje paramos projekto globos namuose augantiems vaikams „Išsipildymo akcija” rengėjų – TV3 televizijos ir SEB Vilniaus banko – nenustoja stebinti geros valios žmonių dosnumas ir šiųmečiai rezultatai – vos per dvi akcijos savaites jau suaukota 500 000 litų.
Per antrąją savaitę pagausėjo ir „Išsipildymo akcijos” dalyvių sąrašas – šiandien akcijoje jau dalyvauja rekordinis vaikų globos namų skaičius – net 129, kuriuose auga 6932 tėvų palikti vaikai. Pirmaisiais akcijos metais paramos projekte dalyvavo 58 globos namai su 4000 juose augančių vaikų, antraisiais – 100 globos namų ir 6515 vaikai, trečiaisiais – 118 globos namų ir 6727 juose augantys tėvų palikti vaikai.
Iš 6932 vaikų, augančių 129 globos namuose, 2070 jų reikalinga būtinoji medicinos pagalba ir priežiūra. Pagal preliminarius šių pirmųjų globos namų skaičiavimus – skaičiuojami daugiau medicininiai preparatai ir priemonės – vien šiems vaikučiams būtiniausios pagalbos reikėtų už daugiau nei milijoną litų – maždaug už 1 225 902 litus. Vaikučių operacijoms, tiksliniam gydymui skirtos lėšos bus tikslinamos su „Išsipildymo akcijos” medikų konsiliumu po to kai bus išnagrinėtos globos namų ligoniukų bylos.
Lietuvos geros valios žmonių dėka kiekvienam globos namų ligoniukui šiandien paramos jau tektų už 242 litus. Be ligonių, pagalbos, meilės ir paramos reikėtų ir 1350 šiuose globos namuose augantiems vaikams, kurių dokumentai ruošiami ir jau paruošti įvaikinimui.
Visa informacija apie dalyvavimą akcijoje, keliones į globos namus ir vaikų poreikius kasdien skelbiama specialiose „Išsipildymo akcijos” laidelėse 18.45 val. TV3 Žiniose. Kiek suaukota pinigų, tiesiogiai galima matyti TV3 interneto svetainėje www.tv3.lt, taip pat, kaip buvo panaudotos praėjusių akcijų lėšos – kas ir už kiek buvo perkama globos namuose augantiems vaikams – galima pamatyti specialiai akcijai sukurtoje svetainėje adresu http://www.tv3.lt/issipildymo-akcija.
Paaukoti globos namų ligoniukams šiemet geros valios žmonės gali telefonu – skambindami arba siųsdami SMS su žodžiu VAIKAMS trumpaisiais numeriais 1890 (auka 2 Lt) ir 1891 (auka 5 Lt), pirkdami oranžines akcijos paramos apyrankes prekybos tinkle „Maxima”, pervesdami pinigus į sąskaitą banke (sąskaitos numeris SEB Vilniaus banke LT89 7044 0600 0385 2791, banko kodas 70440, gavėjas – Labdaros fondas VIENYBĖ), pirkdami bilietus į didįjį ir įspūdingą visų žvaigždžių akcijos paramos koncertą, kuris vyks Vilniuje „Siemens” arenoje gruodžio 22 dieną, ir aplankydami vaikučius globos namuose atvirų durų dieną – gruodžio 9-ąją.
Visi akcijos metu surinkti pinigai bus skirti padėti silpniausiems globos namų auklėtiniams ligoniukams: valstybės nekompensuojamiems arba tik iš dalies kompensuojamiems vaistams pirkti, operacijoms atlikti, ligoniukų reabilitacijai, medicininei įrangai ir kitoms reikmėms.
Visi ryšio operatoriai – Omnitel, Tele2, Bitė GSM, Teo ir Mediafonas – ir šiemet atsisakė administravimo mokesčio už akcijos žinutes ir skambučius, tad visi suaukoti pinigai atiteks vaikams iš globos namų. „Išsipildymo akcijos” lėšas administruoja labdaros fondas „Vienybė”, stebi audito kompanija „KPMG Lietuva”.
Specialios „Išsipildymo akcijos” laidelės – kasdien 18.45 val. TV3 Žiniose!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.