Ilgametis „Ąžuoliuko” vadovas bus pagerbtas Žygimanto Augusto medaliu

Už ilgametį kūrybingą darbą ugdant chorinį meną ir svarų indėlį į Vilniaus miesto muzikinį gyvenimą Vilniaus miesto taryba nusprendė Žygimanto Augusto medaliu apdovanoti Lietuvos muzikos akademijos profesorių, Lietuvos chorų sąjungos prezidentą, Vilniaus berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas” meno vadovą ir vyriausiąjį dirigentą Vytautą Miškinį.

Beveik tris dešimtmečius V. Miškinio vadovaujamas choras „Ąžuoliukas” aktyviai populiarina chorinę muziką tiek Lietuvoje, tiek svetur. Su choru meno vadovas gastroliavo po Europą, JAV, dalyvavo daugelyje konkursų ir festivalių, pelnė prizines vietas. V. Miškinio vadovaujamas choras įrašė per šimtą fondinių įrašų Lietuvos ir užsienio radijo stotims, nemažai vinilinių bei kompaktinių plokštelių. V. Miškinis sukūrė per 550 kūrinių suaugusių ir vaikų chorams. Jo kūriniai kaip privalomi atliekami Europos ir Lietuvos chorų konkursuose, nuolat skamba dainų šventėse.

Kasmet su choru profesorius aktyviai dalyvauja Vilniaus miesto organizuojamuose renginiuose, šventėse, proginiuose koncertuose. Būdamas Lietuvos chorų sąjungos prezidentu, sostinėje V. Miškinis organizuoja įvairias chorų kolektyvų akcijas – šventes, tokias kaip „Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją”, Dainų tiltus, seminarus chorvedžiams „Vasaros akademija”, jaunimo bei suaugusių chorų konkursus, tarptautinius Baltijos šalių projektus” Baltijos gintarėliai” ir kitus.

Už nuopelnus Lietuvos choro menui 1985 metais V. Miškiniui buvo suteiktas Lietuvos Respublikos nusipelniusio artisto garbės vardas, 2005 metais apdovanotas Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino II laipsnio Karininko medaliu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Ilgametis „Ąžuoliuko” vadovas bus pagerbtas Žygimanto Augusto medaliu"

  1. danutė

    Labai džiugus ir teisingas sprendimas gerb. prof. V.Miškiniui skirti šį apdovanojimą. Tai Žmogus -puikus pedagogas ir mylimas studentų Mokytojas. Kuo geriausios kloties ir kūrybinės sėkmės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.