Gyventojus klaidina banko pasiūlymas

Kauniečiai neteisingai suprato, kad privalo naudotis „Sampo” paslaugomis mokėdami už šildymą

Šią savaitę kauniečiams pasiūlyta galimybė už patalpų šildymą ir karštą vandenį mokėti vienodo dydžio įmokas visus metus ir išvengti išlaidų padidėjimo šaltuoju metų laiku. Šį pasiūlymą kai kurie gyventojai suprato kaip privalomą.

„Laiške rašoma, kad turiu atsidaryti sąskaitą „Sampo” banke ir visus metus mokėti tą pačią sumą. Apskaičiavau, kad man išeis mokėti už šilumą brangiau nei iki šiol”, – teigė viena gyventoja.

Ji citavo laišką, kurio pradžioje teigiama, kad „nuo šių metų lapkričio 11 dienos AB „Kauno energijos” šilumos vartotojams bus taikomas naujas atsiskaitymo būdas”. Ši frazė ir suklaidino gyventojus.

Banko Marketingo komunikacijos departamento direktorė Irena Garbėnienė pažymėjo, kad laiško tekstas rengtas derinant su „Kauno energija”.

„Jis paruoštas kaip standartinis „Kauno energijos” pranešimas, informuojantis apie tai, kad bus taikomas naujas mokėjimo būdas. Šis mokėjimo būdas neprivalomas. Pranešime mes niekur neminime, kad tai privaloma. Matyt, gyventojai yra įpratę panašaus pobūdžio pranešimus priimti kaip privalomus”, – sakė I.Garbėnienė.

Bankas pateikia mokėjimo pavyzdį. „Tarkime, vasarą vartotojo išlaidos už šilumą karštam vandeniui ruošti siekia apie 50 Lt/mėn., o šaltuoju metų laikotarpiu, prisidėjus patalpų šildymui, sąskaita išauga iki 250-300 Lt/mėn. Pasinaudojus naująja paslauga, šias išlaidas galima „išlyginti” ir visus metus mokėti fiksuotą 158 Lt litų mėnesio įmoką. Tokiu atveju realus metinis pabrangimas dėl mokamų palūkanų siektų maždaug 1,55 proc. Už tokias palūkanas galima ne tik visus metus mokėti vienodo dydžio įmokas, bet ir išvengti banko mokesčių – įmokas mokant banko skyriuje, kaskart tenka pridėti 2-4 Lt. Daugeliu atvejų palūkanos bus mažesnės nei bankų taikomi komisiniai mokesčiai”, – teigia „Sampo” bankas.

Prognozuojama, jog jau šį šildymo sezoną naująjį atsiskaitymo metodą pasirinks iki 30-40 proc. „Kauno energijos” paslaugų vartotojų, o ateityje šis mokėjimo būdas turėtų tapti dar populiaresnis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.