Akcija–eisena „Alkoholis. Ar tai – Tau?”

Lapkričio 20 d. 13 val. Kauno Rotušės aikštėje rinksis akademinis jaunimas – moksleiviai ir studentai. Čia prasidės akcija–eisena „Alkoholis. Ar tai – Tau?”.

Akcijos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į opią problemą – alkoholio vartojimą. Akcija–eisena „Alkoholis. Ar tai – Tau?” norime parodyti, kad visada reikia jausti saiką vartojant alkoholinius gėrimus. Ypač norime pabrėžti, kad alkoholį vartoja vis jaunesni žmonės. Turime tam užkirsti kelią. Šia akcija norime paneigti požiūrį, kad neįmanoma linksmintis ir nevartoti alkoholinių gėrimų.

Eisena iš Rotušės aikštės pajudės link Vienybės aikštės. Čia susibūrusį jaunimą pasitiks Kauno technologijos universiteto (KTU) šokių kolektyvas. Sveikinimo žodį tars Kauno švietimo skyriaus atstovas, KTU studentų atstovybės „DiDi” pirmininkas Marius Genys. Bus renkama klasė ar grupė, kuri savo pasiruošta atributika labiausiai atspindės akcijos-eisenos tematiką. Tiems jauniems žmonėms įteiksime atminimo dovanėles. Susirinkę akcijos dalyviai bus vaišinami kareiviška arbata.

2005 metais organizavome akciją-eiseną „Ar žinai, kodėl verkiu?”. Šios akcijos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į smurtą tarp vaikų ir jaunimo. Nelikome nepastebėti. Šios akcijos-eisenos koordinatorė Greta Jančiulytė (KTU studentų atstovybės „DiDi” narė) pateko į sąrašą geradarių, kuriems įteiktas mero apdovanojimas „Gerumo plyta” už išskirtinius poelgius ar darbus visuomenei. Greta šį apdovanojimą priėmė iš paties Kauno miesto mero Arvydo Garbaravičiaus rankų.

Eisena–akcija yra viena iš „DiDi” festivalio, kuris vyks lapkričio 20–24 dienomis, dalių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.