Tyrimą iš prokurorų perima mamos

Praėjus metams nuo tragiškos avarijos, kurioje policijos patrulis automobiliu mirtinai sužalojo du mažamečius, prokurorai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl avarijos. Tačiau vaikų artimųjų specialistų išvados neįtikino.

Anot Skuodo rajono apylinkės prokuratūros prokuroro Renato Milašiaus, ikiteisminis tyrimas dėl avarijos, nusinešusios dviejų berniukų gyvybes, nutrauktas.

„Specialistų išvados parodė, kad mašiną vairavęs Skuodo rajono policijos komisariato pareigūnas Edvardas Domarkas važiavo leistinu greičiu. Vaikai į kelią išbėgo ne perėjoje, neapšviestoje vietoje, tad pareigūnas neturėjo galimybės išvengti avarijos”, – sakė R. Milašius.

Mamos ieškos teisybės

Toks prokurorų sprendimas papiktino žuvusių berniukų mamas – Daivą Jackienę ir Valę Kniežienę. Abi moterys planuoja konsultuotis su teisininkais bei jų padedamos ieškoti teisybės.

Tiesa, moterys pripažįsta, kad mašiną, po kurios ratais žuvo jų vaikai, vairavęs pareigūnas atlygino laidotuvių išlaidas, skyrė pinigų paminklams.

Tačiau V. Kniežienė įtaria, kad pareigūnas atsiskaitė ne savo pinigais – neva nuostolius jam padengusi draudimo bendrovė. Be to, jos spėja, kad nukentėjusiems vyras galėjęs atiduoti ne visus iš draudikų gautus pinigus.

„Jaučiuosi įskaudinta ir visiškai sužlugdyta. Mano vaikas žuvo, o vairuotojas nekaltas. Negi mes jam dabar turėsime grąžinti ir laidotuvėms duotus pinigus?” – verkdama kalbėjo daugiavaikė motina V. Kniežienė.

Anot jos, blogai, kad nėra suaugusių įvykio liudininkų. Mažametis V. Kniežienės sūnus pasakoja, kad mašina važiavusi labai greitai. Nepanorę liudytojais tapti žmonės žuvusio vaiko mamai taip pat pasakoję, kad pareigūno mašina į Skuodą įvažiavusi dideliu greičiu.

Per praėjusius metus su žmona pirmagimio susilaukęs E. Domarkas „Vakarų ekspresui” sakė dėl šio įvykio labai išgyvenęs – esą nuo nelaimės nėra apsaugotas nė vienas sėdintis prie mašinos vairo žmogus.

„Žuvusių vaikų mamoms stengiausi padėti kiek galėjau, ir jokių pretenzijų iš jų negirdėjau. Buvo labai sunku dalyvauti laidotuvėse, o dar sunkiau laukti specialistų išvadų.

Kompensavau žuvusiųjų laidojimo išlaidas. Dalį pinigų gavau iš draudimo kompanijos. Turėjau laikinų problemų dėl banko sąskaitos, todėl gali būti, kad dalies pinigų vienai iš mamų dar nepravedė. Tačiau žadu juos atiduoti artimiausiu metu – svetimų pinigų man nereikia”, – tvirtino pareigūnas.

Iš patrulio – budėtoju

Skaudi eismo nelaimė Skuode įvyko pernai spalio 7-osios vakarą. Miesto pradžioje, ties Vytauto gatvės 61 namu, šalia degalinės, į neapšviestą gatvės dalį ne pėsčiųjų perėjoje staiga išbėgo būrelis vaikų.

„Audi 80” važiavęs tada 25 metų Skuodo rajono PK Viešosios policijos Viešosios tvarkos skyriaus Patrulių būrio patrulis E. Domarkas partrenkė du berniukus.

6-metis Lukas Knieža ir 9-metis Vilius Jackus nuo patirtų sužalojimų mirė įvykio vietoje. Atskubėję medikai jiems niekuo padėti nebegalėjo.

Pareigūnas buvo ne tarnybos metu, neuniformuotas. Policininkas mašiną vairavo blaivus. Mašinoje buvo jo žmona bei uošvienė.

E. Domarkas tuoj po avarijos komisariato viršininko Algimanto Šideikio įsakymu pervestas dirbti į budėtojų skyrių. Esą buvę nesmagu, kad pareigūnas, dėl kurio veiksmų atliktas ikiteisminis tyrimas, toliau kontroliuotų eismą.

Beje, V. Jackaus tėvas taip pat dirba Skuodo rajono PK patruliu.

Bausmė – atestacija

E. Domarkas prieš dvejus metus buvo minimas skandale, kai Skuodo rajono policijos pareigūnai, spjovę į priesaiką sąžiningai atlikti savo pareigą, bandė nuo atsakomybės apsaugoti kolegą. Pastarasis neblaivus vairuodamas tarnybinį automobilį pateko į avariją.

Vidaus tyrimų valdybos pareigūnai pasiūlė įpareigoti rajono PK viršininką A. Šideikį skirti E. Domarkui ir jo kolegai Sauliui Kaunui neeilinę atestaciją ir įsitikinti, ar jie tikrai tinka eiti savo pareigas.

Anot bendradarbių, žinių nestokojantys pareigūnai atestaciją sėkmingai išlaikė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.