“Žalgiris” Stambule stengsis neįsivelti į nervų karą

Eurolygos ketvirtojo turo rungtynes Kauno krepšininkai žais su grupės autsaidere – „Fenerbahce-Ulker” ekipa

Kauno „Žalgirio” krepšininkai šįvakar Turkijoje žais Eurolygos rungtynes su C grupės autsaidere Stambulo „Fenerbahce-Ulker” ekipa. Ko gero, vieną pergalę turintiems žalgiriečiams bus sunkiausia dėl to, kad turkų klubas, pralaimėjęs visas tris dvikovas, yra užspeistas į kampą ir nebeturi kur trauktis, pergalė jam reikalinga kaip oras.

„Žalgirio” ir „Fenerbahce-Ulker” mačas „Abdi Ipekči” sporto rūmuose prasidės 20 val. 15 min.

Į Stambulą atvyko 10 žaidėjų

Stambulą, kuriame švietė saulė ir šildė maždaug 20 laipsnių oro temperatūra, „Žalgirio” komanda pasiekė vakar vidurdienį, todėl krepšininkai turėjo laiko ir pailsėti, ir pasitreniruoti. Vakare „Abdi Ipekči” arenoje komanda dar kartą pasikartojo visus namų darbus, kuriuos rengė Kaune.

Su „Fenerbahce-Ulker” šįvakar kausis 10 žalgiriečių – Markas Popovičius, Tanoka Berdas, Hanas Motola, Paulius Jankūnas, Jonas Mačiulis, Marselas Mačadas, Kirkas Penis, Vidas Ginevičius, Darius Šilinskis ir Mantas Kalnietis.

Namie nutarta palikti Vytenį Jasikevičių, Vaidotą Pečiuką ir Vladimirą Štimacą – žaidėjus, kurie kol kas negali padėti komandai kautis Eurolygoje.

M.Turkčanas susimušė su varžovu

„Iki šiol nesame iškovoję pergalių Eurolygos turnyre, bet turime progą įrodyti, kad nesame blogiausia grupės komanda, – rungtynių su „Žalgiriu” išvakarėse sakė „Fenerbahce-Ulker” vyriausiasis treneris Aidinas Orsas. – Svarbiausia bus uždegti komandą kovai taip, kaip tai mums buvo pavykę padaryti Turkijos čempionato dvikovos su „Efes Pilsen” antroje pusėje. Privalėsime daug
agresyviau gintis ir vengti klaidų, jeigu norime nutraukti nesėkmių seriją”.

Nežinia, ką turėjo galvoje A.Orsas, kalbėdamas apie kovos dvasią, bet iš tiesų „Fenerbahce-Ulker” kova su „Efes Pilsen” buvo išskirtinė – trečiajame kėlinyje kilo muštynės tarp Mirsado Turkčano ir Markuso Haislipo.

Konfliktas kilo tuomet, kai santykius aiškintis pradėjo „Fenerbahce Ulker” puolėjas M.Turkčanas ir „Efes Pilsen” gynėjas amerikietis M.Haislipas. Praėjusį sezoną vienoje komandoje žaidę krepšininkai pasidavė emocijoms ir pradėjo muštis. Juos nesėkmingai bandė išskirti Ibrahimas Kutluajus, netrukus muštynes nutraukė galingasis latvis Kasparas Kambala, kuris pagriebė į glėbį M.Haislipą ir nunešė jį į šoną. Abu konflikto dalyviai buvo nubausti diskvalifikacinėmis pražangomis, o pergalę 83:72 šventė „Efes Pilsen”.

Beje, muštynės turkų žaidėjams nėra naujiena. Plačiai nuskambėjo ir 2005 metų Europos čempionate kilęs konfliktas Turkijos rinktinėje, kai rūbinėje kilo susistumdymas, o jo centre buvo tas pats M.Turkčanas.

Varžovų ekipa garsėja snaiperiais

Žalgirio” vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis sakė, jog „Fenerbahce-Ulker” žaidžia paprastą, atakuojantį krepšinį ir labai mėgsta atakuoti iš toli. Neretai tritaškių jie meta daugiau nei dvitaškių, tačiau ši komanda dar neišnaudojo savo didelių potencinių galimybių.

„Aš savo žaidėjams akcentavau, kad mums svarbiausia – ne lenktyniauti su varžovais, kas įmes daugiau tritaškių, o žaisti kantriai ir ginantis, ir puolant. Varžovai tikrai mes daug tritaškių, nes juos šioje komandoje yra kam pataikyti. „Fenerbahce-Ulker” yra emocinga ekipa. Dar Eurolygos sezono išvakarėse sakiau, kad Stambulo klubas negali būti turnyrinės lentelės viduryje – jis gali būti tik viršuje arba apačioje. Įvertinus tai, kad rungtynės su „Žalgiriu” jiems reiškia labai daug, mūsų laukia sunki kova, todėl bus gyvybiškai svarbu išlaikyti koncentraciją ir šaltą galvą, neįsivelti į nervų karą”, – kalbėjo A.Bagatskis.

Praėjusį sezoną Turkijoje žaidusio „Žalgirio” įžaidėjo Marko Popovičiaus manymu, jeigu pavyks sustabdyti varžovų lyderius, galima tikėtis sėkmės: „Pavojingiausi žaidėjai bus Kutluajus, Solomonas, Turkčanas, Kambala, ir nuo to, kai mums seksis juos sustabdyti, labai priklausys mačo baigtis. Turkčanas – vienas geriausių kovotojų dėl kamuolio Europoje, jis turi laimėtojo charakterį, tačiau kartais sunkiai valdo emocijas. Turbūt dėl to savaitgalį jis ir susimušė su varžovu”.

Statistikos veidrodyje

„Fenerbahce-Ulker” pralaimėjo visas trejas Eurolygos C grupės rungtynes: 55:66 – Salonikų „Aris T.T. Bank” (Graikija), 66:68 – Po Ortezo „Elan Bearnais” (Prancūzija) ir 83:93 – Trevizo „Benetton” (Italija).

Rezultatyviausias komandos žaidėjas – fiziškai galingas 205 cm ūgio latvis K.Kambala, vidutiniškai pelnantis po 16,3 taško per rungtynes. Praėjusiame ture į „Benetton” krepšį jis įmetė 25 taškus ir surinko 24 naudingumo balus.

Turkijos krepšinio žvaigždė I.Kutluajus vidutiniškai surenka po 13,3 taško, tačiau kol kas dar neatskleidė savo snaiperio sugebėjimų, per trejas rungtynes pataikęs tik 10 tritaškių iš 26.

Amerikietis Vilis Solomonas per mačą vidutiniškai pelno po 12,6 taško, atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus, perima po 2,6 kamuolio ir padaro po 5,3 klaidos.

„Fenerbahce-Ulker” dvitaškius meta 51 proc. taiklumu, tritaškius – 32 proc., baudas – 63 proc., atkovoja po 29 kamuolius, perima – po 11, padaro beveik po 13 klaidų.

Šie rodikliai yra geresni „Žalgirio”. Kauno krepšininkai pataiko 65 proc. dvitaškių, 36 proc. tritaškių, 79 proc. baudų, atkovoja po 30,3 kamuolio, perima – po 13 ir padaro po 14 klaidų.

Gerokai skiriasi ir abiejų komandų naudingumo balai. „Žalgiris” per rungtynes vidutiniškai surenka po 91 balą, jų varžovai – po 62,6.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.