Panevėžyje – valdininkų ir Seimo daktarų šou

Įsitraukęs į seimūnų ginčus Panevėžio meras prisipažino nežinojęs kas dedasi po savivaldybės langais

Vakar į Panevėžį suvažiavę Seimo Sveikatos reikalų komiteto nariai, padedami solidžius postus užimančių valstybės tarnautojų ir miesto politikų, turėjo nuspręsti – būti ar ne miesto centre tuberkuliozės ligoninei. Tačiau vietoj konstruktyvaus dialogo atvykėliai surengė reklaminį šou, kurį stebėję panevėžiečiai reagavo tai aplodismentais, tai nepasitenkinimo šūksniais.

Pakvietė pedagogai

Seimo nariai į Panevėžio „Vilties” vidurinę mokyklą atvyko gavę šios mokyklos bendruomenės prašymą sustabdyti Tuberkuliozės ligoninės perkėlimo iš miesto pakraščio į jo centrą procesą.

Panevėžio apskritis, kuriai pavaldi Tuberkuliozės ligoninė, ją į miesto centre esančią Infekcinę ligoninę numatė perkelti motyvuodama taupymo sumetimais. Tuberkuliozės ligonius buvo numatyta įkurdinti miesto centre kitąmet ketinamame baigti pastate. Mokyklos bendruomenę šis perkėlimas išgąsdino dėl, jos manymu, po miesto centrą pradėsiančių šlaistytis užkrečiama liga žmonių.

Mokyklos bendruomenės išsakytam nerimui vakar pritarė vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė. Ji pareiškė, kad Tuberkuliozės prevencijos programa Lietuvoje vykdoma prastai, vaikai nėra deramai apsaugoti nuo šios ligos. Be to, kontrolierė pabrėžė, kad miesto savivaldybė, išdavusi leidimą miesto centre statyti Tuberkuliozės ligoninę, privalo tą leidimą panaikinti. Kontrolierės žodžius palydėjo plojimų jūra.

Pribloškė meras

Pajutęs, kad akmuo paleistas į jo daržą, Panevėžio miesto meras Vitas Matuzas prajuokino žmones pareiškęs, kad nežinojo, jog vos už šimto metrų nuo savivaldybės vyksta didžiulė Tuberkuliozės ligoninės statyba.

Miesto vadovas tikino apie tai išgirdęs neseniai iš „Vilties” vidurinės mokyklos direktorės Danutės Iljinienės.

Į Šalaševičiūtės kritiką dėl tuberkuliozės prevencijos programos sureagavusi Sveikatos apsaugos ministerijos sekretorė Rima Vaitkienė puolė kaltinti kontrolierę, kad ši dezinformuoja visuomenę. Panevėžiečiams nuo sekretorės kliuvo už tai, kad jie stigmatizuoja tuberkulioze sergančius ligonius. Ji patarė nepamiršti, kad kiekvienas iš mūsų esame potencialūs ligoniai. Tai pasakiusi, Vaitkienė užsitraukė nemenką susirinkusiųjų rūstybę.

Reveransas rinkėjams

Kad dvidešimt metų dirbusi su ligoniais, sirgusiais daug sunkesnėmis nei tuberkuliozė ligomis, nuo jų neužsikrėtė nei ji, nei jos šeimos nariai, nei bendradarbiai, tvirtino parlamentarė Vilija Vertelienė.

Ji patarė panevėžiečiams nebijoti sergančiųjų tuberkulioze, neignoruoti jų problemų. Kitaip kalbėjo parlamentaras Antanas Matulas – jo nuomone, bendruomenės nuomonė yra visų svarbiausia. Gydytojai šypsojosi girdėdami šį jo teiginį – juk Matulą į Seimą rinko panevėžiečiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.