Lažybų punktai tampa nebereikalingi

Nors lažybų punktų mažėja, organizatoriai teigė, kad Klaipėdoje, kaip ir kituose didmiesčiuose, lošėjai aktyvūs.

Bendrovės „Top Sport” direktorius Dainius Gulbinas sakė, kad daugiausiai vienu metu Lietuvoje veikė 72 šios bendrovės punktų. Dabar jų liko 57. Klaipėdoje „Top Sport” lažybų punktų taip pat mažiau – iš buvusių septynių liko penki.

D.Gulbinas teigė, kad turėti daug lažybų punktų bendrovei neverta, nes populiarėja statymai internetu ir telefonu. Be to, punktus brangu išlaikyti.

Keturis lažybų punktus Klaipėdoje turi bendrovė „Orakulas”. Jos generalinis direktorius Andrius Ališauskas taip pat pastebėjo, kad lažybų punktų mažėja. Tai labiau būdinga mažesniems miestams.

Didmiesčiuose lažybomis domisi daugiau žmonių. Lažybininkų daugiau ten, kur gyventojų pajamos didesnės.

Lošimo bendrovių atstovai paneigė, kad punktų mažėja dėl bendrovių ir Valstybinės lošimų priežiūros komisijos projekto, kuris leidžia savanoriams prašyti apriboti jų galimybes lošti. Pasak Valstybinės lošimų priežiūros komisijos vyriausiosios specialistės Skirmantės Paukštienės, iš 189 lošėjų, norinčių atsisakyti šio įpročio, 25 yra iš Klaipėdos apskrities.

Lažybų organizatoriai teigė, kad šie asmenys lošia kazino, lažybos, jų nuomone, priklausomybės nesukelia.

Septyniolika punktų Lietuvoje turi lažybų bendrovė „Omnibet”. Klaipėdoje ji įsteigė tik vieną punktą. Bendrovės vyriausiasis bukmekeris Mindaugas Stanelis pripažino, kad antro punkto negali atidaryti, nes neranda tinkamų patalpų.

„Omnibet” atstovas mano, kad lažybų punktus geriausia steigti gyvenamuosiuose rajonuose. Tačiau bendrovė svarstė galimybes punktą perkelti į centrą. Taip esą pageidauja šio punkto klientai.

Valstybinės lošimų priežiūros komisijos pirmininkas Česlovas Kazimieras Blažys aiškino, kad punktus atidaryti ir uždaryti lažybų bendrovės gali savarankiškai. Lažybų punktų skaičiaus įstatymai neriboja.

Punktų skaičiaus fiksavimas reikalingas tik tam, kad būtų galima vykdyti jų veiklos kontrolę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.