Tarakonai ir sraigės gali atstoti augintinius

Augintinį galima susirasti ir buto kamputyje.

Vaiko nedomina paprasti naminiai gyvūnai, o egzotiniams nėra pinigų? Patenkinti mažojo gamtos mėgėjo smalsumą galima labai pigiai – suteikti sąlygas laikyti sliekus, sraiges ar net tarakonus.

Sliekai – ne tik maistui

Sliekus galima auginti stebėjimui ir kaip maistą kitiems terariumų gyventojams. Ruduo yra kaip tik tinkamas metas suruošti sliekui guolį.

Į medinę dėžę, kurios vieną sienelę galima padaryti stiklinę, reikia pripilti gero juodžemio, sumaišyto su nukritusiais medžių lapais, sausa žole, ir įleisti sliekus.

Vėsioje vietoje laikomoje dėžėje jie išgyvena visą žiemą ir net dauginasi. Jeigu sliekų dėžėje daug, juos reikėtų papildomai pašerti virtomis trintomis bulvėmis.

Sraigėms reikia šilumos

Sraigės taip pat puikiai jaučiasi gyvendamos šalia žmogaus.

Nedideliame akvariume ant dugno beriame 5-10 cm storio sluoksnį purios žemės, sumaišytos su medžių lapais. Iš medžio žievės, akmenų reikia padaryti slėptuvę ir pasodinti drėgmę mėgstančių augalų.

Uždengtas stiklu akvariumas yra laikomas šiltoje vietoje. Jame būtina palaikyti drėgmę.

Maitinti sraiges galima salotų, kopūstų lapais, tarkuotomis morkomis, virtu kiaušiniu ar bandele.

Rudenį šliužai į gruntą padeda kiaušinėlių, iš kurių po kiek laiko išsirita mažos sraigės.

Vorai – ėdrūnai.

Kur nors kambario kampe įsitaisiusį vorą kryžiuotį galima apgyvendinti patogiau ir stebėti jo kasdienybę.

Dvigubos vėliavos formos medinį rėmelį statome į butelį ar indą su vandeniu. Susikertančiame kampe padarome popierinę slėptuvę.

Rudenį, o juo labiau žiemą vorui pačiam sugauti maisto yra sudėtinga, todėl į voratinklį reikia įdėti muselių. Ar augintinis yra sotus, atskirti nesunku. Jeigu jo pilvas išsitempęs ir blizga, vadinasi, jis nėra alkanas. Susiraukšlėjęs, plokštesnis pilvas rodo, kad laikas augintinį pamaitinti.

Dar įdomesnis yra vandeninio voro gyvenimas. Į trijų litrų stiklainio dugną reikia įdėti keletą nedidelių akmenukų, pasodinti akvariuminių žolių. Ant jų voras įsirengia oro pūslelių kupolą, o ant vandens rezga voratinklį.

Tarakonus taip pat galima laikyti ir kaip stebėjimo objektą, ir kaip maistą stambesniems ropliams.

Į stiklainį arba akvariumą reikia įdėti suglamžytos medžiagos, medžio žievės, gofruoto kartono gabalėlį. Tai tarakonams atstos slėptuves.

Drėgmei palaikyti akvariume būtina palikti indelį su vandeniu, pridengtą drėgnu popieriumi arba vata. Kitaip tarakonai vandenyje gali paskęsti.

Kas namie susiduria su neprašytais tarakonais, žino, kad jie ėda visa tai, kuo minta ir žmonės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Augintiniai su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Tarakonai ir sraigės gali atstoti augintinius"

  1. Kristina

    🙂 o as turiu trukiska sraige ji pagimde 3 vaikiukus kaip ja maitinti? ji gyvena ant mano geles ar jaj reikia vandens? ipilti i indeli ar ji pasimaitina egeles sultimis?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.