Po dvejų metų slapstymosi sulaikytas Olandijoje

Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) Tarptautinių ryšių valdyba (buvęs Interpolas) gavo pranešimą, kad spalio 16-ąją Nyderlandų karalystėje sulaikytas garsios Kauno šeimos atžala Andrejus Tokeris, įtariamas neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių bei psichotropinių medžiagų. 25-erių metų įtariamojo paieška buvo paskelbta praėjus keliems mėnesiams po garsios šalies teisėsaugininkų operacijos, surengtos 2004-ųjų lapkričio 12-ąją viename Kaune, Taikos prospekte, esančiame garažų masyve. Tada su įkalčiais – sveriant elektroninėmis svarstyklėmis dozėmis narkotikus sulaikytas jaunesnysis A.Tokerio brolis, tada dar 19-metis Vitalijus, Kauno technologijos universiteto pirmakursis. Brolių Tokerių tėvo garaže tada aptiktas labai didelis kiekis įvairių narkotinių bei psichotropinių medžiagų.

V.Tokeris Kauno apygardos teismo buvo nuteistas 12-kos metų laisvės atėmimu. Jo vyresnysis brolis, operatyvininkų duomenimis, turėjęs ryšių su „daktarais” ir įtraukęs į šią nusikalstamą veiką jaunėlį, pasislėpė. 2005-ųjų kovą buvo išduotas tarptautinis orderis A.Tokeriui sulaikyti bei išduoti Lietuvai, kurioje jis buvo suimtas už akių. Tačiau, atrodo, dabar Lietuva galės prašyti Olandijos teismo išduoti jį laikinai.

Nors LKPB Tarptautinių ryšių valdyba kol kas vienintelė Lietuvoje oficialiai informuota apie A.Tokerio sulaikymą (Generalinės prokuratūros Tarptautinių ryšių skyrius, kurio pareiga – rūpintis užsienyje sulaikytų mūsų pareigūnų ieškotų asmenų ekstradicija į Lietuvą, kol kas oficialaus pranešimo apie tai nėra gavęs), Lietuvos interpolo pareigūnai paviešinti, kokiomis aplinkybėmis Olandijoje įkliuvo šis asmuo, „Kauno dienai” atsisakė. Pagal oficialiai nepatvirtintą informaciją, pasirodžiusią žiniasklaidoje, A.Tokeris sulaikytas su įkalčiais – svetimu pasu bei 60 litrų uždraustos medžiagos, naudojamos amfetamino gamybai. Jeigu tai tiesa, tai Olandijos teisėsaugininkai gali jį išduoti Lietuvai, tik atlikus bausmę už jų šalyje padarytą nusikaltimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.