Rezultatai – ne svarbiausia

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės vyriausiasis treneris Dmitrijus Medvedevas nenusivylė savo žaidėjais, nors per tarptautinį turnyrą Vengrijoje mūsiškiai pralaimėjo visas trejas rungtynes

Lietuvos ledo ritulininkai per „Challenge cup” serijos turnyrą Vengrijos sostinėje Budapešte paeiliui pralaimėjo prancūzams 2:8, vengrams – 2:10 ir slovėnams – 2:5. Lietuvoje daug kas iš karto ėmė abejoti mūsų komandą. Tačiau patys ledo ritulininkai dėl pralaimėjimų tragedijos nedaro.

Vartininkams reikia patirties

Vengrijoje Lietuvos rinktinė žaidė be kelių pagrindinių žaidėjų. Komandoje nebuvo viso pirmo puolėjo trejeto – Dainiaus Zubraus, Dainiaus Baubos ir Dmitrijaus Bernatavičiaus, bei antrojo trejeto žaidėjo – Dariaus Pliskausko. Į Budapeštą nevyko ir traumuotas puolėjas Donatas Kumeliauskas. Tačiau silpniausia mūsų komandos grandis buvo vartininkai. Traumas yra patyrę abu pagrindiniai Lietuvos rinktinės vartų sargai – Arūnas Aleinikovas ir Nerijus Dauksevičius, todėl į nacionalinę komandą buvo pakviesti tik 16 metų Artūras Kuzmičius ir 20-metis Lukas Jakšys. Posakis, kad vartininkas yra pusė komandos, ledo ritulyje jau seniai yra pasitvirtinęs.

„Per pirmas rungtynes vartus gynė L.Jakšys, per kitas A.Kuzmičius, – sakė D.Medvedevas. – A.Kuzmičius žaidė gana neblogai, tačiau akivaizdu, kad jam dar anksti žaisti rinktinėje. Sakoma, kad vartininkai subręsta būdami 30-ies. Tad šitiems vartininkams dar viskas prieš akis”.

Pasak Lietuvos rinktinės stratego, Vengrijoje mūsų komanda tarsi pažvelgė į veidrodį ir išsiaiškino, ką ir kam reikia taisyti. „Kiek daugiau tikėjausi iš Egidijaus Baubos, kuris šį sezoną sėkmingai rungtyniauja Daugpilio „Latgale” komandoje, jautėsi jo nuovargis, – dalijosi įspūdžiais D.Medvedevas. – Be to, juntama, kad kiek prastesnės sportinės formos yra Danijoje rungtyniaujantis gynėjas Artūras Katulis. Praeitą sezoną žaisdamas Rusijoje jis atrodė geriau”.

Kitiems legionieriams treneris neturėjo ko prikišti. „Anglijoje žaidžiantys Mindaugas Kieras, Andrius Kaminskas, Šarūnas Kuliešius rungtyniauja savo lygiu, nors, aišku, būtų geriau, jei jie žaistų Latvijos, o ne Anglijos čempionate. Ten žaidimas yra lėtesnis”, – sakė D.Medvedevas.

Jaunimui trūksta jėgos

Viena svarbiausių užduočių Vengrijoje buvo nacionalinėje komandoje išmėginti jaunuosius Liepojos „Metalurgs” puolėjus Povilą Verenį ir Tadą Kumeliauską. 16-mečiai žaidėjai Latvijos čempionate sėkmingai rungtyniauja su vyrais, todėl buvo įdomu patikrinti, kaip jiems seksis tarptautinėje arenoje.

„P.Verenį per pirmas rungtynes leidome žaisti pirmame puolėjų trejete kartu su E.Bauba ir Dariumi Lelėnu, tačiau buvo matyti, kad jam dar trūksta jėgos, – pasakojo treneris. – Vis dėlto abiejų jaunųjų žaidėjų pasirodymu likau patenkintas, reikės jiems toliau leisti žaisti rinktinėje. Manau, kitų metų pasaulio jaunimo čempionate Slovėnijoje jie galės žaisti mūsų komandos ketvirtame penkete”.

Lietuviams rezultatai Vengrijoje nebuvo pats svarbiausias dalykas, todėl buvo stengiamasi visą laiką žaisti keturiais penketais, leisti rungtyniauti visiems žaidėjams. Tik per antrą mačą, kurį dėl per rungtynes su prancūzais patirtos rankos traumos praleido Š.Kuliešius, buvo žaidžiama trimis penketais.

„Dabar išmėginome visus žaidėjus, kuriuos turėjome, – sakė D.Medvedevas. – Vasarį dalyvausime dar viename „Challenge cup” turnyre Lenkijoje. Stengsimės surinkti visus geriausius žaidėjus, tada ir rezultatai turėtų būti geresni”.

Slovėnai – be geriausiųjų

Vienas iš varžybų Vengrijoje tikslų buvo pamatyti būsimus varžovus. Per 2007-ųjų balandį Liublianoje vyksiančias pasaulio I diviziono B grupės varžybas lietuviams teks vėl susitikti su slovėnais ir vengrais.

„Vengrijos komanda paliko stiprios ekipos įvaizdį, – sakė D.Medvedevas. – Komanda gerai pasirengusi, žaidžia aukšto lygio ledo ritulį”.

Apie slovėnus nepavyko sužinoti beveik nieko naudingo, nes jie į Budapeštą atsiuntė komandą, kurios pagrindą sudarė jaunimo ekipos nariai. „Iš ledo ritulininkų, kurie šiemet kovojo pasaulio elito grupės čempionate, buvo tik keturi žaidėjai”, – teigė lietuvių strategas.

Be vengrų ir slovėnų, Liublianoje mūsų ekipos varžovais dar bus britai, japonai ir iš II diviziono atėję rumunai.

„Esame pajėgūs kovoti su visomis komandomis ir jas nugalėti”, – ambicingai į ateitį žvelgė D.Medvedevas.

Šio sezono „Challenge cup” turnyrai

„Pannon cup”, Vengrija

Lapkričio 10 diena

PRANCŪZIJA – LIETUVA 8:2 (3:0, 2:1, 3:1). Lietuva: 3:1 Lelėnas (Aliukonis; 25.53), 7:2 Lelėnas (Aliukonis; 47.37 –

daug.).

VENGRIJA – SLOVĖNIJA 7:1 (2:0, 3:0, 2:1).

Lapkričio 11 diena

SLOVĖNIJA – PRANCŪZIJA 1:5 (0:1, 1:2, 0:2).

LIETUVA – VENGRIJA 2:10 (0:4, 1:1, 1:5). Lietuva: 1:5 Bauba (Katulis; 32.30 – daug.), 2:8 Lelėnas (48.05 – daug.).

Lapkričio 12 diena

SLOVĖNIJA – LIETUVA 5:2 (1:0, 3:1, 1:1). Lietuva: 1:1 Katulis (Kulevičius; 26.16 – daug.), 5:2 M.Šlikas (Kieras; 55.00).

VENGRIJA – PRANCŪZIJA 3:4 (1:0, 2:2, 0:1, 0:1).

V. Komanda P. L. Pr. Įvar. Tšk.

1. Prancūzija 3 0 0 17:6 8

2. Vengrija 2 0 1 20:7 7

3. Slovėnija 1 0 2 7:14 3

4. Lietuva 0 0 3 6:23 0

Turnyras Norvegijoje

Lapkričio 10 diena

Baltarusija – Danija 1:2, Norvegija – Lenkija 9:3.

Lapkričio 11 diena

Lenkija – Baltarusija 0:4, Norvegija – Danija 1:0.

Lapkričio 12 diena

Danija – Lenkija 1:2, Baltarusija – Norvegija 3:4.

1. Norvegija 3 0 0 14:6 8

2. Baltarusija 1 0 2 8:6 4

3. Lenkija 1 0 2 5:14 3

4. Danija 1 0 2 3:4 3

Turnyras Italijoje

Rugsėjo 1 diena

Prancūzija – Norvegija 3:2, Italija – Danija 2:5.

Rugsėjo 2 diena

Danija – Prancūzija 1:1, Norvegija – Italija 3:4.

Rugsėjo 3 diena

Norvegija – Danija 2:3, Italija – Prancūzija 0:4.

1. Prancūzija 2 1 0 8:3 7

2. Danija 2 1 0 9:5 7

3. Italija 1 0 2 6:12 3

4. Norvegija 0 0 3 7:10 0

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.