Milošeskio svajonė – tapti Lietuvos čempionu

Trečiąją vietą A lygos pirmenybėse iškovojusio Vilniaus „Vėtros” klubo saugas iš Makedonijos 23 metų Dejanas Milošeskis užsirekomendavo kaip nepailstantis kovotojas aikštėje

Prieš šį sezoną Milošeskis į „Vėtros” klubą atvyko kartu su kitu savo tėvynainiu Bobi Božinovskiu. Dėl kojos traumos Božinovskiui sezonas baigėsi gana anksti, o Milošeskis visą sezoną buvo vienas pagrindinių komandos žaidėjų.

– Kodėl tapai futbolininku, ar neviliojo kitos sporto šakos? – pasiteiravome Milošeskio.

– Makedonijoje futbolas yra populiariausia sporto šaka. Be to, apsisprendimui daug įtakos turėjo tai, kad mano tėvas buvo profesionalus futbolininkas. Skopjės „Vardar” klubui jis atstovavo tuometinės Jugoslavijos čempionate. Pirmieji mano kaip futbolininko žingsniai taip pat buvo žengti „Vardar” komandoje. Futbolą žaisti pradėjau būdamas aštuonerių ir perėjau visas „Vardar” futbolo mokyklos pakopas. Pirmą profesionalaus futbolininko kontraktą su „Vardar” pasirašiau
būdamas 16 metų.

– Labai anksti paragavai legionieriaus duonos. Kaip susiklostė karjera Graikijoje?

– Šioje šalyje yra tam tikrų problemų. Graikai nepripažįsta nepriklausomos Makedonijos, todėl kilo keblumų dėl vizos, negalėjau taip dažnai, kaip noriu, grįžti į tėvynę, pas tėvus, artimuosius. Todėl ketverius metus žaidęs Graikijoje grįžau į tėvynę.

– Ar nustebino pasiūlymas karjerą tęsti Lietuvoje?

– Pradžioje buvau nustebęs. Kai Skopjės „Cementarnicos” treneris pasakė, kad mane kviečia „Vėtra”, iš karto puoliau prie interneto. Pirmiausia ką įsiminiau, buvo tai, kad „Vėtra” turi puikų stadioną. Vėliau kartu su Bobiu atvykom į Kipre vykusią „Vėtros” treniruočių stovyklą, ir dabar esu labai laimingas, kad žaidžiu šioje komandoje.

– Ką prieš atvykdamas į Lietuvą žinojai apie mūsų šalį?

– Dar besimokydamas mokykloje žinojau, kad jūsų šalis buvo okupuota, kad jūs didvyriškai kovojote už nepriklausomybę. Pavydėjau Lietuvai, nes ir mano tėvynė Makedonija siekė atsiskirti nuo Jugoslavijos. Daugiau informacijos apie jūsų šalį suteikė draugai, kurie buvo lankęsi Lietuvoje. Jiems čia labai patiko, tik gąsdino, kad žiemos Lietuvoje labai šaltos.

– Ar gyvendamas Vilniuje labai pasiilgsti šeimos?

– Neapsakomai. Atsiradus galimybei skubu į Graikiją, kur šiuo metu gyvena mano šeima. Su žmona graike Nikoleta susipažinom, kai žaidžiau Graikijoje. Ji supranta, kad šiuo metu esu profesionalus futbolininkas ir negaliu būti su ja ir neseniai gimusia dukrele. Vaikas dar per mažas, kad atskristų į Vilnių. Jeigu kitą sezoną liksiu „Vėtroje”, šeima būtinai atvyks į Lietuvą, tada būsime drauge.

– Tavo kontraktas su „Vėtra” jau baigiasi?

– Pasirašiau kontraktą sezonui, su teise jį pratęsti dar metams. Po sezono pabaigos spręsime dėl sutarties pratęsimo. Norėčiau likti Lietuvoje, man patinka Vilnius ir „Vėtra”. Labai norėčiau kitais metais tapti Lietuvos čempionu.

– Ar svajoji apie žaidimą Makedonijos rinktinėje?

– Kai žaidžiau „Cementarnicos” klube, keletą kartų buvau kviečiamas į rinktinę draugiškoms rungtynėms. Šį sezoną man skambino Makedonijos rinktinės treneris Srečko Katanecas, teiravosi, kokia mano sportinė forma, ar žaidžiu pagrindinėje „Vėtros” sudėtyje, paprašė atsiųsti vaizdajuosčių. Tikiuosi sulaukti kvietimo. Atstovauti Makedonijos rinktinei būtų mano svajonės išsipildymas.

DEJANAS MILOŠESKIS

Gimė: 1982 12 27 Skopjėje (Makedonija).

Ūgis: 186 cm

Svoris: 79 kg

Klubai: „Vardar”, „Cemertarnica” (abu – Makedonija), „Kassandria”, „Paniliakos”, „Ptolemaida” (visi – Graikija), „Cemertarnica”, „Vėtra. A lyga: žaidė 33 rungtynes, įmušė 4 įvarčius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.