A.Liubinskas: „Renkame komandą, ne žaidėjus”

Lietuvos nacionalinė rinktinė išsiruošė į Maltą, kur trečiadienį draugiškame susitikime žais prieš vietos reprezentacinę ekipą. Prieš išvykstant surengtoje spaudos konferencijoje vyriausiasis lietuvių treneris Algimantas Liubinskas paaiškino savo sudėties pasirinkimą ir akcentavo, kad svarbiausia yra komanda.

Lietuvos futbolo federacijos paskelbtame iškeliaujančios rinktinės sudėties sąraše, lyginant su anksčiau skelbtu išankstiniu, žaidėjų sumažėjo nuo 24-erių iki 18-os.

Į Maltą nevyks Algimanto Liubinsko treniruojamos komandos preliminarioje sudėtyje buvę legionieriai Deividas Šemberas, Saulius Mikoliūnas, Deividas Česnauskis, Edgaras Jankauskas ir Lietuvoje rungtyniaujantys Aivaras Laurišas bei Giedrius Klevinskas, tačiau paaiškėjo, kad prie jau ekipos vietoje prisijungs Edinburgo „Hearts” gynėjas Nerijus Barasa.

Spaudos konferencijoje LFF prezidentas Liutauras Varanavičius palinkėjo rinktinei sėkmės, tačiau jis ir generalinis direktorius Julius Kvedaras į Maltą neišvyko, nes trečiadienį dalyvaus Naujosios Vilnios projekto svarstyme miesto savivaldybėje. Pasak L.Varanavičiaus, po rungtynių su Malta galutinai paaiškės, ar gruodį planuojamos draugiškos rungtynės su Saudo Arabija tikrai įvyks.

Tuo tarpu rinktinės vyriausiasis treneris Algimantas Liubinskas spaudos konferencijoje sakė, kad trenerių štabas tam tikras komandos grandis buvo priverstas performuoti – tik gynybos grandis išliks tokia pat.

„Karčemarskas – traumuotas. Dar besiruošiant rungtynėms su Farerais treniruotės metu pajuto kojos raumens skausmus. Tačiau Malinauskas taip pat turi tarptautinių varžybų patirties, todėl tai nėra blogiausias variantas. Grybauskas „Ekrane” tarsi „užsikonservavęs”, todėl ši išvyka jam bus labai naudinga.”, – teigė treneris.

„Turime žiūrėti į priekį, žiūrėti, kurie futbolininkai galės atstovauti rinktinei ateityje. Būtent todėl po ilgesnės pertraukos į rinktinę vėl pakviestas ir Pilibaitis. Be to, rinktinėje jaučiamas krašto saugų deficitas. Žvirgždausko sąraše nėra, nes jo galimybės treneriams puikiai žinomos. Skerlos laukia svarbios rungtynės klube, o Poškus dar neatsigavęs po traumos.”, – aiškino A.Liubinskas.

„Edgaras Česnauskis? Burbulą išpūtė žiniasklaida, spauda erzina patį žaidėją. Mes renkame komandą, ne žaidėjus. Jis nori žaisti rinktinėje, tačiau trūksta aktyvumo ir iš jo pusės – šiuo metu jis yra Lietuvoje, tačiau apie tai nei rinktinės vadovams, nei rinktinės treneriams nepranešė. O jam kelias į rinktinę visąlaik atviras”, – tęsė Lietuvos rinktinės strategas.

„Velička Škotijoje muša įvarčius ir demonstruoja gerą žaidimą. Ateityje jis tikrai bus kviečiamas į rinktinę. Savėnas praradęs formą, bet tai nereiškia, kad atrankos ciklo varžyboms jo nebekviesime. Jankauskas, kaip visuomet, su dideliu noru veržiasi žaisti už rinktinę, tačiau vis dar nėra atsigavęs po traumos. Draugiškose rungtynėse galimi šeši keitimai, todėl greičiausiai juos visus ir išnaudosime. Ruošiamės žaisti aktyvų futbolą ir savo taktikos neketiname keisti”, – tikino A.Liubinskas.

Lapkričio 15 dieną trečiadienį, 15 valandą Lietuvos laiku vyksiančias rungtynes tiesiogiai transliuos „5 kanalas”.

Lietuvos rinktinės sudėtis rungtynėms prieš Maltą

Vartininkai:

1. Mindaugas Malinauskas („Kaunas”)
2. Paulius Grybauskas (Panevėžio „Ekranas”)

Gynėjai:

3. Marius Stankevičius („Brescia”, Italija)
4. Andrius Skerla (Tomsko „Tom”, Rusija)
5. Rolandas Džiaukštas (Ramenskojės „Saturn”, Rusija)
6. Gediminas Paulauskas (Panevėžio „Ekranas”)
7. Darius Žutautas (Klaipėdos „Atlantas”)
8. Nerijus Barasa (Edinburgo „Hearts”, Škotija)

Saugai:

9. Mindaugas Kalonas (Liepojos „Metalurgs”, Latvija)
10. Darius Miceika (Liepojos „Metalurgs”, Latvija)
11. Andrius Gedgaudas (Klaipėdos „Atlantas”)
12. Linas Pilibaitis („Kaunas”)
13. Vitalijus Kavaliauskas (Panevėžio „Ekranas”)
14. Igoris Morinas (Vilniaus „Žalgiris”)
15. Aidas Preikšaitis (Vilniaus „Vėtra”)

Puolėjai:

16. Tomas Danilevičius („Livorno”, Italija)
17. Tomas Radzinevičius („Kladno”, Čekija)
18. Ričardas Beniušis („Kaunas”)

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.