Studentams – „karjeros komplektas”

Darbo rinkos instrukcija su praktiniais patarimais ir galimybė pritaikyti įgytas žinias vietoje – tai kiekvienam studentui siūlo Klaipėdos universiteto studentų sąjunga (KUSS), organizuojanti „Studentų mėnesio” konferenciją-karjeros mugę „Karjeros perspektyvos Klaipėdoje”.

Studentas, lapkričio 15 d. apsilankęs naujajame Klaipėdos universiteto (KU) auditorijų komplekse, galės dalyvauti karjeros planavimo renginyje, kuriame – pranešimai karjeros siekiančiam jaunimui aktualiomis temomis, įmonių mugė bei reali galimybė įsidarbinti.

Dviejų dalių renginiu siekiama painformuoti Klaipėdos akademinį jaunimą apie savirealizacijos, tobulėjimo bei karjeros galimybes.

Tam skirta pirmoji renginio „Karjeros perspektyvos Klaipėdoje” dalis – konferencija antrame naujojo auditorijų komplekso aukšte, kurioje pranešimus apie darbdavių keliamus reikalavimus jauniems specialistams skaitys Lietuvos Pramonininkų konfederacijos vicepirmininkas Rimvydas Jasinavičius, apie studijų kokybę ir jos gerinimą studentus kvies diskutuoti Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Jonas Okunis, o personalo valdymo agentūros manager.lt. vadovas Arūnas Mileška siūlys keisti požiūrį kelyje į karjeros sėkmę.

Po konferencijos studentai kur turės galimybę praktiškai patirti darbo rinkos reikalavimus karjeros mugėje. Savo pristatymo stendus įrengs per 20 įmonių: Klaipėdos jūrų krovinių kompanija KLASCO, „Hansabankas”, „Masterfoods”, „Philip Morris”, „Bega”, „Vakarų medienos grupė”, Jaunimo darbo centras, „Neo Group”, „Klaipėdos keliai” ir kitos.

Toks „karjeros komplektas”, kai studentams siūloma ir informacija apie darbo rinką, geresnes įsidarbinimo galimybes, ir karjeros mugės teikiama įsidarbinimo praktika Klaipėdos studentams siūloma pirmą kartą.

Prieš metus KUSS organizavo tik karjeros mugę. Šįkart renginio idėja buvo pateikti Klaipėdos studentams viską vienoje vietoje – ir rinkos analizę, ir pačią rinką.

„Ateitį planuojančiam studentui tai puiki galimybė sužinoti apie darbo rinkos ypatumus, joje keliamus reikalavimus, išmokti praktiškų dalykų, galų gale pradėti įgyvendinti savo karjeros viziją po konferencijos vyksiančioje karjeros mugėje.

Čia studentams bus teikiama visa informacija apie įmonę, jos keliamus reikalavimus darbuotojams, kai kurios organizacijos galbūt jau vietoje ieškos potencialių darbuotojų, tad studentai galės vietoje palikti savo gyvenimo aprašymą”, – pasakojo renginio koordinatorius Darius Rekis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.