„Skandalo” kasą tuštino finansininkė

Vakar Klaipėdos apygardos teisme nagrinėta byla, kurioje uostamiesčio bendrovės „Skenta” vyriausioji finansininkė kaltinama svetimo turto pasisavinimu dideliu mastu.

39 metų plungiškė Nomeda Jundulienė kaltinama šiemet nuo balandžio 1 iki gegužės 3 dienos iš bendrovės „Skenta” kasos pasisavinusi 32 tūkst. litų, o birželio 27-ąją į savo sąskaitą iš jos persivedusi dar 5 tūkst. litų.

Bendrovės, kuriai priklauso žinomas uostamiesčio restoranas „Skandalas”, vyriausiąja finansininke tebedirbanti moteris savo kaltės neneigia – esą pinigus paėmusi skoloms atiduoti. Prokurorams ji tvirtino, kad nežinojusi kito būdo kaip gauti pinigų – esą skolai paskolos iš banko nepaimsi.

Anot nukentėjusiąja pripažintos UAB „Skenta” direktorės Daivos Kunstmonaitės, apgaulė paaiškėjo tada, kai vyriausioji finansininkė vis atidėliojo parodyti prašomus dokumentus.

N. Jundulienė buvo nusavinusi „Skandalo” padavėjų grynaisiais suprekiautus 32 tūkst. litų. Anot direktorės, moteris savo kaltę pripažinusi bei žadėjusi greitai atlyginti nuostolius.

Vadovės kantrybė išsekusi, kai sužinojo, kad jai atostogaujant vyriausioji finansininkė į savo sąskaitą persivedė 5 tūkst. litų. D. Kunstmonaitės apsisprendimą kreiptis į teisėsaugininkus pagreitino ir žinia, kad darbuotoja yra nusipirkusi bilietą į Airiją.

„N. Jundulienė ir toliau pas mus dirba – iš atlyginimo išskaičiuojame skolą, nes nėra kitos galimybės atgauti pinigus – ji neturi jokio turto. Jau beliko atlyginti 500 litų. Tiesa, prie grynųjų pinigų ji nebeprileidžiama ir pavedimus daro tik gavusi mano parašą”, – sakė direktorė.

Vakar teismo posėdyje N. Jundulienė pasakojo, kad jos dukra ir nepilnametis sūnus gyvena Airijoje. Dėl savo poelgio ji administracijos atsiprašiusi.

Neoficialiais duomenimis, dar šią savaitę teismą turi pasiekti ir kita byla, kurioje N. Jundulienė kaltinama iš vienos uostamiesčio bendrovės pasisavinusi apie 150 tūkst. litų, tačiau nuostolius moteris jau kompensavusi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.