Prie sienos su Rusija – stambi VSAT pareigūnų operacija prieš kontrabandą

Pasienyje su Rusija surengtos operacijos, kurioje dalyvavo net keturių pasieniečių rinktinių pareigūnai, taip pat panaudotas sraigtasparnis, metu buvo likviduotas kontrabandinių cigarečių gabenimo į Lietuvą kanalas.

Apie pusmetį rengtos operacijos metu pasieniečiai sulaikė tris įtariamus kontrabandos organizavimu vyrus – šilutiškį ir du Pagėgių savivaldybės gyventojus, taip pat išaiškino rūkalų sandėlį, kuriame buvo 20 tūkstančių pakelių cigarečių.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai taip pat sulaikė 3 „Subaru Legacy” ir vieną „Audi 100” automobilius, du iš jų – po gaudynių su šūviais.

Įtarę piktnaudžiavimu tarnyba, pasieniečiai taip pat sulaikė tris Pagėgių rinktinės pareigūnus. Du iš jų pareiškus įtarimus paleisti, vienas suimtas 5 paroms.

Šeštadienį paryčiais VSAT Pagėgių rinktinės ruože, ties Nemunu einančia siena su Rusija, buvo sutelktos sustiprintos keturių VSAT rinktinių pasieniečių pajėgos.

Pagėgių savivaldybėje, ties Užkamonių kaimu, pareigūnai pastebėjo du automobilius „Subaru Legacy”.

Stabdomos mašinos ignoravo pareigūnų reikalavimą sustoti ir padidino greitį. Jų nesustabdė ir įspėjamieji pasieniečio šūviai.

Palaipsniui į persekiojimą kartu su Pagėgių pasieniečiais įsitraukė čia komandiruoti pareigūnai iš Šiaulių, Ignalinos ir Pakrančių apsaugos rinktinių.

Prasidėjus gaudynėms, ties Natkiškių kaimu Pagėgių savivaldybėje užfiksuotas dar vienas įtartinas automobilis – dideliu greičiu lekiantis „Audi 100 Avant” be valstybinių registracijos numerių.

Kaip paprastai būna pasienyje su Rusija stabdant įtariamus kontrabandininkus, nestojo ir šio automobilio vairuotojas. Transporto priemonę persekioję pasieniečiai vėl buvo priversti panaudoti tarnybinį ginklą. Įspėjamasis šūvis vairuotojo nepaveikė, todėl VSAT operatyvininkai iš pistoleto 7 šūviais suvarpė kairės pusės priekinę ir galinę padangas.

Nebegalėdamas toliau išvystyti didesnio greičio, automobilyje buvęs asmuo sustojo, užsirakino salone ir atsisakė išlipti. Į pareigūnų reikalavimus paklusti šis nekreipė dėmesio, todėl pareigūnams teko griebtis ašarinių dujų.

Iš automobilio išlipęs vairuotojas vis tiek nesirengė pasiduoti ir pasipriešino pareigūnams, todėl šiems teko panaudoti fizinę jėgą ir besimuistantį vyrą surakinti antrankiais.

Tęsiant pasprukusių automobilių paieškas, ties Pagėgių savivaldybės Peteraičių kaimu aptiktas likimo valiai paliktas vienas „Subaru Legacy”. Ant jo variklio dangčio bei kėbulo buvo rastos kelios kulkų žymės, sprendžiant iš padarytų skylių pobūdžio – senos.

Dar vienas automobilis ir du, kaip manoma, juo važiavę asmenys, siejami su kontrabandos gabenimu, sulaikyti Pagėgių savivaldybės Usėnų kaime.

Žvalgyti vietovę iš oro buvo pasiųstas ir VSAT Aviacijos eskadrilės sraigtasparnis „Colibri”, kurio pilotai informaciją radijo ryšiu perdavinėjo ant žemės dirbantiems kolegoms.

Netrukus paieškose dalyvavusios pasieniečių grupės Šilutės rajone, Aužkykių kaime, aptiko vienoje sodyboje įrengtą kontrabandinių rūkalų sandėlį. Daržinėje rasta ir paimta 40 dėžių rusiškų cigarečių „Saint George” ir „Saint George Lights”. Visos rūkalų pakuotės buvo paženklintos rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Trečiasis asmuo pasieniečiams įkliuvo savo gyvenamojoje vietoje – Šilutėje. Taip pat rastas ir sulaikytas jo vardu registruotas automobilis „Subaru Legacy”.

Įtarę piktnaudžiavimu tarnyba, operacijoje dalyvavę pasieniečiai sulaikė 3 Pagėgių rinktinės pareigūnus. Vieną jų teismas leido suimti 5 paroms, kiti du po apklausos pareiškus įtarimus piktnaudžiavus tarnyba paleisti.

Trys sulaikyti asmenys, siejami su rastuoju kroviniu, uždaryti į areštines

Trys „Subaru” automobiliai ir „Audi 100” laikinai saugomi Pagėgių rinktinėje.

Dėl kontrabandos gabenimo VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.