Nauja lengvata religinių bendruomenių nekilnojamajam turtui

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI prie FM) primena, kad nuo 2006 m. lapkričio 7 d. įsigaliojo Lietuvos Respublikos nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo pakeitimas.
Juo reglamentuojama, kad nuo 2007 m. liepos 1 d. nekilnojamojo turto mokesčiu neapmokestinamas visas tradicinėms religinėms bendruomenėms, bendrijoms ir centrams nuosavybės teise priklausantis nekilnojamasis turtas bei jų neterminuotai arba ilgesniam kaip vieno mėnesio laikotarpiui perimtas naudotis nekilnojamasis turtas (arba jo dalis), nuosavybės teise priklausantis fiziniams asmenims, neatsižvelgiant į jo naudojimo tikslus. Šios bendruomenės, bendrijos ir jų centrai nekilnojamojo turto mokestį už nekilnojamąjį turtą, naudojamą komercinei veiklai (išskyrus kulto apeigų reikmenų gamybą), 2007 metais mokės tik pirmąjį pusmetį, tačiau privalės teikti 2007 metų deklaraciją ir mokėti avansinį mokestį už pirmą ir antrą ketvirčius.
Įstatymo nuostatos dėl kitų religinių bendruomenių, bendrijų ir centrų nekilnojamojo turto apmokestinimo nesikeičia, toliau išlieka apmokestinamas šiems vienetams nuosavybės teise priklausantis nekilnojamasis turtas bei iš gyventojų ilgesniam kaip 1 mėnesio laikotarpiui perimtas naudotis nekilnojamasis turtas, jei jis naudojamas komercinei veiklai.
Pagal Lietuvos Respublikos religinių bendruomenių ir bendrijų įstatymą pripažįstamos devynios tradicinės Lietuvoje egzistuojančios religinės bendruomenės ir bendrijos: lotynų apeigų katalikų, graikų apeigų katalikų, evangelikų liuteronų, evangelikų reformatų, ortodoksų (stačiatikių), sentikių, judėjų, musulmonų sunitų ir karaimų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.