Vidutinė metinė infliacija spalio mėnesį sudarė 3,5 procento

Statistikos departamentas kas mėnesį skaičiuoja pagal metodologiją su kitomis Europos Sąjungos (ES) valstybėmis suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI), naudojamą infliacijai ES matuoti. Šalies atitiktis Mastrichto sutartyje numatytam kainų stabilumo kriterijui vertinama atsižvelgiant į infliacijos lygį, apskaičiuotą pagal šį rodiklį.

Pagal SVKI apskaičiuota 2006 m. spalio mėnesio vidutinė metinė infliacija sudarė 3,5 procento ir sutapo su vidutine metine infliacija, apskaičiuota pagal nacionalinį VKI.

2006 metų spalio mėnesį metinė infliacija, palyginti su 2005 m. spalio mėnesiu, sudarė 3,7 procento ir buvo 0,1 procentinio punkto didesnė negu apskaičiuotoji pagal nacionalinį VKI.
2006 metų spalio mėnesio mėnesinė infliacija, palyginti su rugsėjo mėnesiu, sudarė 1,0 procento ir sutapo su apskaičiuotąja pagal nacionalinį VKI.

Metinė infliacija – tai vidutinio kainų lygio santykinis pokytis tarp ataskaitinio mėnesio ir praėjusių metų atitinkamo mėnesio. Vidutinė metinė infliacija – tai dvylikos paskutinių mėnesių ir atitinkamų ankstesnių dvylikos mėnesių vidutinio kainų lygio santykinis pokytis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.