Balta ir juoda – konservatyvu ir šiuolaikiška

Kai kurie naujakuriai ilgai nesvarsto, kokiomis spalvomis „dažyti” savo namus, nestudijuoja jų derinimo subtilybių, nesitaria su psichologais, žinančiais, kaip mus veikia viena ar kita spalva. Nemažai žmonių renkasi juodos ir baltos klasikinį ir tuo pat metu itin modernų bei prabangų interjerą.

Spalvos mūsų gyvenime vaidina didžiulį vaidmenį. Be jų pasaulis būtų nuobodus. Vis dėlto yra žmonių, kurie geriausiai jaučiasi apsupti tik dviejų kontrastingų spalvų – baltos ir juodos. Nors iš pirmo žvilgsnio tai gali pasirodyti neįmanoma, tarsi iš retro nuotraukos atgijęs nespalvotas interjeras irgi gali būti jaukus ir šiltas.

Svetainė

Klasika. „Švarus”, griežtokas, bet jaukus, iki smulkmenų apgalvotas ir puikiai suderintas dviejų spalvų – juodos ir baltos – interjeras išduoda, kad namų šeimininkas yra tvarkingas, rafinuoto skonio žmogus.

Baltos sienos, didžiuliai langai ir taip nemažą kambarį padaro dar erdvesnį bei šviesesnį. Pilkos lengvos ir plonos užuolaidos, pilkšvas baldų komplektas sušvelnina kontrastą tarp ką tik iškritusio sniego baltumo sienų ir juodo kilimo bei tokio pat žurnalinio staliuko, tamsaus medžio parketo. Preciziškai apgalvotą interjerą labai pagyvina klasikiniai aksesuarai – paprasto, bet subtilaus dizaino šviestuvai, įspūdinga retro stiliaus vaza, skirtingos, tačiau vienodai žavios pagalvėlės.

Modernumas. Elegantiškas, solidus, minimalistinis juodos ir baltos spalvos svetainės interjeras rėkte rėkia, kad jo šeimininkas yra liberalaus mąstymo būdo, nebijo rizikuoti ir eksperimentuoti, nepripažįsta stereotipų, koja į koją žengia su laiku. Svetainėje – tik būtiniausi daiktai, teikiantys ypatingą komfortą. Originalus sprendimas – balti, dryžuoti ir juodi baldai. Lengvas perėjimas nuo šviesių, lengvų medžiagų iki sunkios, prabangios juodos odos negali nežavėti. Juodas židinio stiklas nuostabiai dera prie tokios pat spalvos staliuko permatomu paviršiumi. Kompoziciją papildo originalus šviestuvas ir lyg naktis juodi karnizai.

Virtuvė

Įprasta, kad virtuvė – šilčiausia būsto vieta tiek temperatūros, tiek interjero spalvų atžvilgiu. Tačiau šilta ir itin jauki gali būti ir tokia virtuvė, kurioje dominuoja tik dvi spalvos – balta ir juoda.

Šiuolaikiška. Balti baldai, šviesą atspindinčios juodo marmuro sienų ir grindų plytelės, tokios pat spalvos prabangūs stalviršiai nedidelę patalpą daro erdvesnę. Tam turi įtakos ir metalo spalvos garų surinktuvas, orkaitė bei originalūs aksesuarai.

Retro. Juodais ir baltais ornamentais išpuoštos sienos, baldų durelės, juodomis gėlytėmis išmarginti stalviršiai akimirksniu mintimis nukelia mus į vaikystę, į mažą ir jaukią rūpestingos mamos iškeptais pyragais kvepiančią virtuvėlę…

Miegamasis

Norite naktį regėti mistinius, kvapą gniaužiančius, kaskart vis įdomesnius sapnus? Tada savo miegamajame sukurkite interjerą, panašų į užfiksuotą nuotraukoje. Žaismingas lovos užtiesalas, paslaptingos stiklo kompozicijos – vienintelės sienų papuošimo detalės, taip pat kruopščiai apgalvotas apšvietimas kambaryje sukuria ramią ir poilsiui tinkančią atmosferą.

Vonios kambarys

Tikrą vandens procedūrų malonumą pajusite maudydamiesi prabangiai įrengtame vonios kambaryje. Juoda vonia, šachmatų lentą primenančios grindys ir originaliai įrėmintas veidrodis privers pamiršti laiko tėkmę. Nė už ką nenorėsite išeiti, kol vanduo nenupraus dienos darbų ir rūpesčių išvargintos sielos bei kūno. Originalūs aksesuarai, žaliuojantys augalai suteikia šiai juodos ir baltos spalvos patalpai šilumos.

Netradicinis sprendimas – juodos žaliuzės, juodo stiklo dušo kabinos durelės baltutėliame vonios kambaryje.

Prieškambaris

Daugelio žmonių namuose ši vieta būna tamsiausia ir nejaukiausia. Jeigu norite svečiams padaryti įspūdį, nudažykite koridoriuko sienas baltai ir papuoškite jas linksmomis savo bei draugų nuotraukomis. Juodi ir balti rėmeliai puikiai derės prie žaismingų tokių pat spalvų minkštų kilimėlių.

Didesnį holą galite paįvairinti tamsaus medžio lentynomis. Gražiai išdėliokite ant jų širdžiai mielus, stilingus niekučius, pavyzdžiui, dovanų dėžutes, pintas vazeles, žvakes.

Solidžiai ir originaliai atrodo dideli audringą, banguojančią jūrą vaizduojantys paveikslai, sukabinti vienas šalia kito.

Juodos ir baltos – saikingai

Susižavėję šiomis spalvomis ir nusprendę nudažyti jomis savo namus nepamirškite, kad visur reikia saiko. Gerai pagalvokite, ar toks sprendimas nėra tik trumpalaikė užgaida, aklas mados vėjų gaudymas. Gal mėnesį pagyvenę „nespalvotame” bute vėl užsigeisite ryškių atspalvių?

Žmones skirtingai veikia tos pačios spalvos. Vienus balta nuteikia pakiliai, suteikia švaros, atvirumo, laisvės pojūtį, kitus varo į neviltį, kelia depresiją. Vieniems atrodo, kad juoda spalva sugeria neigiamas emocijas, gerina namų aurą, skatina seksualumą, kitus nuolat verčia jaustis prislėgtais, didina nuovargį, vangumą, pyktį ar net agresiją.

Baltos ir juodos spalvos interjeras tinka bet kurioje buto ar individualaus namo erdvėje, išskyrus vaikų kambarį. Čia, tiek psichologų, tiek dizainerių nuomone, turi dominuoti tik šiltos ir gana ryškios spalvos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.