Peilių karo auka – 14-metis

Kauno medicinos universiteto klinikose (KMUK) operuotas peiliu sužalotas 14-metis. Į KMUK jis atvežtas naktį į penktadienį iš K.Baršausko gatvėje esančios „Lukoil Baltija” degalinės. Šiuo įvykiu pradedamos tos paros Policijos departamento pranešimų apie ypatingus įvykius suvestinės.

Teigiama, kad sužeistasis išsikvietė greitosios pagalbos medikus pats. Atvykus paauglio nurodytu adresu, medikų pagalbos reikėjo ir jo 19-mečiam draugui. Pastarajam peiliu buvo sužalota nugara. 14-mečiui smogta į krūtinę. Teigiama, kad nė vieno sužeistųjų gyvybei pavojus negresia, tačiau jaunesnysis po operacijos stacionarizuotas, o vyresnysis išleistas gydytis ambulatoriškai. Panemunės policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Galutinis medikų verdiktas dar neaiškus.

Mįslingos kol kas ir šio įvykio aplinkybės. Apklausti po narkozės atsigaunantį 14-metį penktadienį nebuvo galimybės, o 19-metis su policija nelabai linkęs bendrauti. Jeigu galima tikėti tuo, ką iš jo pavyko išpešti, vaikinai sužaloti ne minėtoje degalinėje, bet jos prieigose esančioje Breslaujos gatvėje. Į degalinę atbėgta tik pagalbos. Neva peiliais švaistėsi nepažįstamų jaunuolių grupė. Kol kas neaišku ir tai, ar sužeistieji įvykio metu buvo blaivūs.

Abu nukentėjusieji – gerai žinomi Panemunės policijos komisariato tyrėjams, dirbantiems su nepilnamečiais. Vyresnysis – prieš porą metų buvo ilgiausiai ieškotas dingęs nepilnametis. Gal ne visoje šalyje, bet Kaune – tai tikrai. Jo paieška truko apie pustrečių metų. Tada šis našlaitis buvo pabėgęs iš Panemunėje esančių Savivaldybės vaikų globos namų, kuriuose buvo apgyvendintas valstybės. Jis atsirado, tik sulaukęs pilnametystės. Atėjo valstybės pašalpos, sulaukus 18-kos. Tik tada išsiaiškinta, kad tuos pustrečių metų jis prisilaikė Vilniuje, nelegaliai dirbdamas statybose.

Tačiau apie galimus šio 19-mečio kriminalinius polinkius iki šiol buvo nežinoma. To nepasakysi apie 5-eriais metais jaunesnį jo draugą bei to paties Žemųjų Šančių kvartalo kaimyną. Su pastaruoju pareigūnai turi problemų nuo 9-erių metų, kai jis pradėjo bėgti iš namų. Teista ir ne per seniausiai iš įkalinimo įstaigos grįžusi šio vienturčio mama. Daug ką pasako vien tai, kad 14-metis buvo sužalotas apie antrą valandą nakties visai kitame mikrorajone, negu yra jo namai. Ką ten buvo galima veikti, versijos – įvairios. Teigiama, kad šis paauglys vagiliauja jau seniai. Tik iki šiol dar nebuvo sulaukęs amžiaus, kad galėtų būti už tai patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.