Jubiliejinė – iš Floridos kolekcijos

Klaipėdietis tapytojas Ernestas Žvaigždinas jubiliejinius savo metus užbaigia nuotaikinga paroda, kurioje eksponuojami pastarųjų penkerių metų jo paveikslai, nutapyti Amerikoje.

Šią savaitę Klaipėdos P.Domšaičio paveikslų galerijoje atidarytoje ir iki gruodžio 3-iosios veiksiančioje E.Žvaigždino tapybos parodoje – 26 paveikslai. Jų klaipėdiečiai dar niekur nematė, nes visi atkeliavo iš Floridos (JAV), kur dailininkas keliems mėnesiams nuvyksta kasmet – pagyventi, pasisemti kūrybinių minčių, tapyti ir amerikiečiams parodyti, ką nutapė.

„Šie darbai – iš trijų parodų, surengtų Amerikoje. Paskutinė buvo šiemet gegužę Čikagoje, M.K.Čiurlionio muziejuje, – pasakojo E.Žvaigždinas. – Sudėtinga juos lėktuvu parsivežti namo, bet po truputį sugrįžta suvynioti į ruloną. Kiek daug drobių taip sugadinau!..” Dailininkas apgailestavo, kad negali parodoje parodyti savo didžiaformačių darbų, kurių dar neparsivežė. Betgi ir ši salė jiems būtų per ankšta, guodėsi jis.

50-metį švenčiantis žinomas uostamiesčio dailininkas savo jubiliejinius metus pradėjo paroda „Klaipėdos galerijoje” ir užbaigia taip pat gimtojoje Klaipėdoje – P.Domšaičio paveikslų galerijoje. Šiemet, remiant Klaipėdos miesto savivaldybei, E.Žvaigždinas išleido solidų savo tapybos katalogą – pirmąjį per visus 25 kūrybos metus. Jame, kaip ir jubiliejinėje parodoje, pulsuoja karštis, ekspresyvios formos, šilti spalvų deriniai. „Pastarojo dešimtmečio E.Žvaigždino darbai – vis brandesni. Temos keičiasi po truputį – šiek tiek kita gaida, kita tonacija”, – pastebėjo dailėtyrininkė Kristina Jokubavičienė.

„Didelių planų neturiu. Gal kitąmet parsivešiu dar Amerikoje nutapytų paveikslų ir jums parodysiu. Betgi gyvenime yra ir daugiau gražių dalykų…”, – kukliai šypsojosi tapytojas per vernisažą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.