Gelbėdamasis žmogus šoko per langą

Gaisras penkių butų name Giruliuose vidurnaktį privertė visus gyventojus išbėgti į žvarbią naktį. Degusio buto gyventojas šoko per langą ir susižalojo.

Šoko per langą

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį gaisras kilo Turistų gatvės 1-ojo namo mansardoje. Manoma, kad ugnis įsiplieskė, kai čia gyvenantis Vincas Žemgulis rūkė lovoje.

Ugnis netruko persimesti ant kambaryje išmėtytų daiktų. V.Žemgulio sugyventinė Laima spėjo pabėgti iš liepsnojančio kambario, o vyras iššoko per langą. Dėl patirtų sužalojimų jis paguldytas į ligoninę.

Iš gretimo buto antrajame aukšte į kiemą išbėgo šeima su dviem mažais vaikais. Laimė, ugnis nespėjo įsisiautėti. Apdegė baldai, aprūko sienos.

Kiti šio namo butai labiau nukentėjo nuo ugniagesių liejamo vandens. Liepsną ugniagesiai numalšino vienu gaisriniu švirkštu.

Išlaužė rėmus

Šokdamas per langą V.Žemgulis išlaužė rėmus, išdaužė stiklus, tad kol kas bute gyventi neįmanoma.

Vakar priešpiet apgirtusi ir dar nenusipraususi suodino veido buto šeimininko sugyventinė miegojo pirmajame namo aukšte pas kaimynus. Panašu, kad ji nesiruošė pradėti tvarkyti aprūkusį butą. Du sugyventinių gyvenamieji kambariai verste priversti visokio šlamšto.

Kaimynai pasakojo jau seniai laukę panašios nelaimės, nes girtaujanti pora rūko.

Padega rūkydami

Panaši nelaimė savaitgalį atsitiko ir Taikos prospekto 38 name. Čia užsidegė buto hole stovėjusi sofa-lova. Gaisro metu aprūko buto sienos.

Žmonės nenukentėjo.

Manoma, kad ir šis gaisras kilo dėl rūkymo gulint.

Ugniagesių statistika teigia, kad didelę dalį gaisrų sukelia lovose rūkantys žmonės.

Tokios nelaimės nusineša daugiausiai gyvybių, nes gulėdami rūko dažniausiai neblaivūs žmonės. Jie nespėja pajusti dūmų ir miršta miegodami.

Šiemet Lietuvoje gaisruose žuvo 276 žmonės, 76 iš jų – rūkė gulėdami. Klaipėdoje ugnis nusinešė 7 žmonių gyvybes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.